Påskrunda till Österlen

I fredags tog vi en påskrunda till Österlen. Första stoppet var på Sjöbo IF:s loppis. 35 kronor fattigare men med en kasse full med fynd fortsatte vi in till Sjöbo centrum för att hitta nåt ställe att äta lunch på. Tänkte inte på att allt är stängt på helgdagar i småhålor. Så det fick bli en sallad från Coop som vi åt på en skolgård (hittade ingen park). Sedan försökte vi hitta nåt ställe att dricka kaffe på i Tomelilla och det var också lönlöst. Till slut var vi desperata och köpte en kopp på grillen utanför Svampabanan. Smakade bättre än väntat faktiskt.

Sen åkte vi vidare mot resans mål – Stenrosgården utanför Kivik. Eftersom det är konstrunda på Österlen i påskhelgen så passade Micke, en av ägarna, på att ställa ut sina fina foton i det nyöppnade galleriet på gården. Efter en lång stund i solen, rundvandring och fika så var det dags att vända hem igen. Tims längsta utflykt (än så länge) avlöpte väl.

09c70-osterlen1
På loppis i Sjöbo
1c003-osterlen2
Nu favorit som aldrig hade köpts in om mamman hade förstått hur den låter.
fff05-osterlen4
Tim beundrar konsten på gatuköket Svampabanan utanför Tomelilla.
7cf4a-osterlen5
Stenrosgården utanför Kivik.
057b8-osterlen6
Stenrosgårdens nya ägare – Peter och Micke.

5fb5a-osterlen7be3a7-osterlen8

 


En reaktion på ”Påskrunda till Österlen

  1. Hade inte Café Picasso (som tillhör Hasse&Tage-muséet) öppet? Eller Fiket på torget?!

    Ni skulle kommit in till mig på Kulturhuset/Turistbyrån så hade jag visat er vägen till kaffet. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s