Fullspäckade dagar i Manchester

Förra veckan var jag med jobbet i Manchester. Det var en intressant och mycket inspirerande resa. Manchester är verkligen en kul stad och inte helt olik Malmö med sin transformation från industristad till kunskapsstad med ett rikt kulturliv, även om den är större förstås.

manchester2011-1-town hall.jpg
Town Hall.

Vi bodde på Holiday Inn Express City Center på Oxford Street. Trevligt hotell med bra läge och gångavstånd till det mesta i centrum. Vi hade ett fullpackat schema med studiebesök på kommunen och olika kulturinstitutioner, föredrag och workshops från morgon till kväll. Vi valde att mestadels ta oss runt till fots så vi hann se en hel del mer av staden också.

manchester2011-2-oxfordStreet
Oxford Street i Manchester.

Manchester är en härlig stad med en hyfsat komprimerad stadskärna som är behändig att upptäcka till fots. Men det finns även andra intressanta stadsdelar i utkanten som kan vara intressanta att besöka.

manchester2011-3
Shambles Square.

manchester2011-4

manchester2011-2
The Footage, känd bar i Manchester.
manchester2011-6
Beetham Tower – Manchesters högsta byggnad.
manchester2011-7
Oxford Road i Manchester.
manchester2011-8chinatown
China Town.
manchester2011-11-Canalstreet
Canal Street, huvudgatan i området som också kallas The Gay Village. Ett mycket trevlig område med många mysiga barer och caféer.Manchester är officiellt en av världens ledande gay-vänliga städer.
manchester2011-TheQuays-i-Salford
The Quays i Salford, modernt nybyggt område i utkanten av Manchester. Här ligger bland annat den kända teatern The Lowry.

En av dagarna gick vi Manchester Music Tour för att lära oss mer om musikstaden och få se alla historiska platser i stadens musikhistoria. En sak som jag tyckte var extra kul var att turen leddes av Craig Gill som var trummis i bandet Inspiral Carpets när det begav sig. De lyssnade jag en del på när jag gick på högstadiet.

Läs mer och se bilder från Manchester Music Tour och kända platser från Manchesters musikliv.

manchester-28-30-sep-2011_6224198192_o
Craig Gill från Inspiral Carpets ledde den guidade musikvandringen i Manchester.

En annan höjdpunkt i Manchester var People’s History Museum. Det är ett nationellt museum som kartlägger historien om kampen för jämlikhet och demokrati i Storbritannien. Här möter man revolutionärerna, reformaterna, arbetare, röstare och andra medborgare som kämpat för att göra sina röster hörda. Drömmen vore ett liknande museum i Sverige, kanske i min hemstad Malmö.

manchester2011-museum2

manchester2011-museum3manchester2011-museum5manchester2011-museum1Sista dagen hade vi ett par timmar på egen hand innan flyget hem. Jag och en kollega valde att ta en liten shoppingtur och jag hittade lite fina kläder till 1-åringen där hemma. På ett köpcenter testade jag för första gången att äta på en restaurang med sushi på rullband. Vilken upplevelse, varför finns det ingen sådan här sushirestaurang i Malmö?

manchester2011-9

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s