London med 1-åring

Åka till London med 1-åring, går det? Hur funkar det med vagn i tunnelbanan och i stan? Finns det skötbord på restauranger där? Frågorna var många. Det var första utlandsresan med barn för oss och destinationen var London.

London2011-Themsen

 

En av mina närmsta och äldsta vänner bor i utkanten av London sedan många år tillbaka. Vi ses bara ett par gånger om året och det är alltid lika kul att åka och hälsa på henne, nu var det två år sedan sist och vi har båda blivit mammor sedan dess.

London2011-flygresa2.jpg
Lite mer packning än vanligt. 

Vi flög med Easyjet till Stanstead. Flygresan gick över förväntan, det är ju bara två timmars flight men med en rastlös 1-åring kan det ändå kännas som lång tid när man måste sitta stilla. Vi hade med lite små leksaker och tänkte turades om att ha honom i knät men plötsligt somnade han och sov hela vägen.

London2011-flygresa

Väl framme på Stanstead tog vi en förbokad taxi hem till våra vänner som bor i Walthamstow. Det är en jättetrevlig stadsdel med människor från hela världen. Nära våra vänners hus finns en jättestor fin lekplats och där var vi ett par gånger för att låta de små springa av sig lite.

London2011-walthamstow1
Walthamstow.
London2011-walthamstow3
Nyblivna kompisar, 12 resp 4 månader gamla. 

London2011-walthamstow2

London2011-walthamstow6

Större delen av tiden i London tillbringade vi i Walthamstow men vi hann även med några utflykter in till centrala London.

En av dagarna tog vi pendeltåget och tunnelbanan in till stan. Det gick bra att åka tunnelbana med barnvagn men jag kan rekommendera en lätt ihopfällbar resesulky för det finns inte hissar överallt utan ganska ofta får man helt enkelt fälla ihop vagnen och ta barnet i famnen. Det går hyfsat bra att köra barnvagn inne i stan, det är oftast breda trottoarer men däremot är det så mycket folk överallt att det är svårt att komma fram med vagn på vissa ställen.

London2011-barnvagn.jpg

Vi hoppade av tunnelbanan på St Pauls och hamnade mitt en en stor demonstration för social rättvisa och äkta demokrati. Eller ockupation kanske man skulle säga för folk hade satt upp hundratals tält mitt på St Pauls.

London2011-StPauls1London2011-StPauls2

Därifrån tog vi en promenad via Millenium bridge över till Tate Modern, ett stort konstmuseum mitt i centrala London. Jag har varit här förut och älskar stället. Det är oftast väldigt bra utställningar och själva byggnaden är väl värt ett besök i sig. Denna gången såg vi bland annat utställningar av Gauguin och Gerhard Richter.

London2011-milleniumbridge.jpg
Millenium Bridge.
London2011-Tate2
Tate Modern.

London2011-Tate3London2011-Tate5London2011-Tate6

London2011-Tate7
Vegetarisk tallrik på Tate Modern Café.

Dagen efter tog min vän med oss till en park jag inte varit i förut. Såg flera ovanliga fåglar och en hel del ekorrar. Vi gick en lång promenad och avslutade med lunchfika på en jättetrevlig restaurang som låg mitt i parken.

London2011-parken1London2011-parken2London2011-parken5London2011-parken4London2011-parken3

Något jag inte vill missa när jag är i London är att äta indisk mat. Det finns så många fantastiska indiska restauranger i London. Eftersom vi alla hade småbarn så kändes det lugnare att äta hemma än att gå ut. Så vi beställde hem indisk mat från en av min väns favoritrestauranger. En perfekt avslutning på några härliga dagar i London!

London2011-indiskmat.jpg

 


En reaktion på ”London med 1-åring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s