Mazetti adventures

73998-mazetti3
Finfin utsikt från chokladpaketet.

Häromdagen gick jag och mina kollegor en liten rundtur i Kulturhuset Mazettis gömda delar. Har jobbat i huset i drygt tio år och trodde att jag kunde huset utan och innan men så långt ner i källargångarna har jag aldrig varit förut och inte uppe chokladkartongen heller. Lyckades trotsa min höjdrädsla och det var det värt, finfin utsikt över hela stan.

Känner ni inte till Mazettis och den gamla chokladfabrikens historia kan jag varmt rekommendera dokumentären En doft av choklad. Finns att köpa jättebilligt och går även att låna på biblioteket.

8a181-mazetti1
Gamla rör och maskiner, ett par våningar under jord.

 

db6c8-mazetti2
På väg upp i kakaokartongen på taket.

 

 


En reaktion på ”Mazetti adventures

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s