En gnutta mer ekologiska det senaste året

7c921-ica-eko
ICAs serie I love eco. Prisvärda alternativ.

Det är verkligen läskigt att väldigt mycket i vår omgivning innehåller gifter och miljöfarliga ämnen, det gäller alltifrån leksaker och möbler till kläder och mat. Både för framtidens miljö och för vår egen i nutid är det oroande.

För något år sedan bestämde vi oss för att på allvar prioritera att köpa ekologiska och miljömärkta varor, i alla fall när det gäller mat, rengöringsprodukter och hygienprodukter. Det är massor av giftiga ämnen i allt möjligt och det känns inte bra. Det är inte lätt att välja rätt i den djungel av märkningar som finns. Men någonstans måste man ju börja. Att handla ekologisk mat är dock inte så svårt, det finns otroligt mycket ekologiska alternativ för väldigt många varor, i alla fall på stormarknaderna. I vissa fall skiljer det några kronor i pris, ibland väsentligt mycket mer. I det senare fallet kan det vara lite jobbigt att ändå välja det ekologiska alternativet.

Har inte gjort någon detaljerad uträkning men vi har faktiskt inte ökat våra matkostnader sedan vi började välja ekologiska alternativ. Däremot har vi samtidigt blivit mer noggranna med att planera matinköpen så att vi inte slänger mat. Tydligen har det vi sparat in på minskat svinn gått på ett ut med de lite dyrare ekologiska alternativen, inte så illa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s