Chelsea Flower Show i London

För mig som älskar trädgård och blommor så var det fantastiskt att få komma till Chelsea Flower Show. Mina vänner hade bokat biljett för en heldag och vi var där tidigt och stannade till kvällen för att hinna se allt.

London2015-Chelsea-flowershow-talt1

London2015-Chelsea-flower-show1

Vi började med att kolla in utställningsträdgårdarna som var utomhus. De var i så många olika stilar och med inspiration från hela världen.
London2015-Chelsea-flowershow-tradgard1London2015-Chelsea-flowershow-Anna-EmmaLondon2015-Chelsea-flowershow-tradgard4London2015-Chelsea-flowershow-tradgard2

London2015-Chelsea-flowershow-tradgard3
Den här skulle jag gärna ha i koloniträdgården.

Mina fördomar om vem som besöker Chelsea Flower Show grusades snabbt. Det var folk i alla åldrar och medelåldern var mycket yngre än vad jag hade förställt mig. Utställningen besöks av blomster- och trädgårsentusiaster från hela världen och i alla åldrar. En del kommer i klassisk trädgårdsoutfit, andra är uppklädda till tänderna, många hade valt blommönstrat och en hel del spatserade runt i roliga eller stiliga hattar.

London2015-Chelseaflower-show-folk

London2015-Chelsea-flowershow-Anna-Emma-jag
Jag och mina vänner.

Mitt på området fanns flera enorma tält med de olika blomsterutställningarna. Det var jättekul att gå runt och kolla in alla de olika artutställningarna, fotograferade massor och skrev upp namet på sådana jag vill få tag i framöver.

London2015-Chelsea-flowershow-talt2
Blommande kaktusar.
London2015-Chelsea-flowershow-talt3
Primula i alla färger.
London2015-Chelsea-flowershow-talt6
Påskliljor.
London2015-Chelsea-flowershow-talt5
Ros-delen var helt fantastisk.

Runtom på området fanns små picknickytor med matvagnar som serverade mackor, burgare och bakverk. Vad passar väl bättre på blomsterutställning i England än vegetariska burgare och Pimms?

London2015-Chelsea-flowershow-mat3London2015-Chelsea-flowershow-mat1Varje år har blomstertävlingen på Chelsea olika tema, i år var temat Alice i underlandet. Olika företag hade skapat helt otroliga kreationer.

London2015-Chelseaflower-show-Alice2London2015-Chelseaflower-show-Alice3

London2015-Chelseaflower-show-Alice1
Om jag inte minns fel så var det här vinnaren.

Det fanns många olila sorters guidade turer, möjlighet att lyssna på och ställa frågor till framgångsrika trädgårdsmästare och träffa tv-kändisar inom området. Även försäljning av växter och trädgårdstillbehör. De riktiga entusiasterna köper en 3- eller 5-dagarsbiljett men jag tyckte att det räckte med en heldag. Kan varmt rekommendera Chelsea Flower Show till alla som är det minsta blomster- eller trädgårdsintresserade, väl värt sitt inträde och en tur till London.

Fler inlägg om London

 


En reaktion på ”Chelsea Flower Show i London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s