Weekend i London med vänner

När jag fyllde 40 förra året fick jag världens bästa present från av två av mina bästa vänner: en resa till London och en biljett till Chelsea Flower Show! Så i maj var det dags att hoppa på planet för en weekend i London tillsammans. Vi bodde i nordöstra London, i Walthamstow, hemma hos en av de jag fick presenten av. Det är en trevlig stadsdel drygt 20 minuter från centrala London.

För mig som älskar trädgård och blommor så var det fantastiskt att få uppleva en av världens största blomster- och trädgårdsutställningar. Jag tog så många bilder under vår dag på Chelsea Flower show att det får bli ett eget inlägg, det hittar ni här.

London2015-Chelsea-flowershow-talt1.jpg
Chelsea Flower Show.

Eftersom jag har flera vänner som bor eller har bott i London så har jag varit där rätt så många gånger genom åren. De klassiska sevärdigheterna har jag betat av men det finns fortfarande så många nya delar av staden att upptäcka varje gång. Dagen efter Chelsea Flower Show tog vi bussen till Islington, en trevlig stadsdel känd för sina otaliga designbutiker, showrooms och vintage shops. En hel del skandinavisk design, både heminredning och mode.

London2015-Islington1.jpg

Vi strosade runt, parerade regnskurarna med besök olika butiker och åt lunch på Ottolenghi (Upper Street), en jättemysig restaurang/café med magnifik salladsbuffé och bakverk som det är svårt att välja mellan.

London2015-Islington2
Bakverk på Ottolenghi.

London2015-Islington3

Efter satte två av oss på en buss på linjen som slingrar sig runt i centrala London. Oftast hamnar man på tunnelbanan, då det är ett så enkelt och smidigt sätt att ta sig runt i stan, men man missar en hel del av det som är ovan jord då.

London2015-buss1-Emma
Välanvänd 20 år gammal analog karta still going strong.

London2015-buss3Bussturen blev en riktig nostalgitripp då just hon och jag var i London tillsammans på vår första utlandsresa själv utan föräldrar när vi var 15 respektive 17 år gamla. Vi har även varit där fler gånger tillsammans efter det och min vän har även bott i London när hon var yngre. Vi återupplevde gamla minnen och hoppade sen av vid Covent Garden för att shoppa några presenter med oss hem.

London2015-buss4
Butiker som denna finns bara i London.
London2015-buss2
Picadilly Circus.

Efter en lång dag med mycket intryck så orkade vi inte gå ut och äta, än mindre laga någon middag. Eftersom det var min födelsedagsresa så fick jag önska hämtmat. Det blev indiskt såklart!

London2015-indisk-mat1
Svårt att välja när det finns så mycket goda rätter.
London2015-indisk-mat3.jpg
Ok, jag erkänner, det blev kanske lite mycket med 13 rätter till fyra personer.

Det var helt underbart att åka iväg med kompisar en helg så jag hoppas att det kan bli fler tillfällen framöver.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s