Köpstopp 2016

Efter en tids funderande, övervägande och velande hit och dit bestämde vi oss i februari för att ha så kallat ”köpstopp” i ett år. Det finns ingen enhetlig definition på köpstopp som alla följer utan en får sätta sina egna regler.

För oss innebär Köpstopp 2016 detta:

Vi ska inte köpa några icke-nödvändiga prylar, varken till oss själva, till andra eller till vårt hem. Mat och mediciner ska vi såklart köpa. Även kläder som är absolut nödvändiga såklart, barn växer snabbt, men i första hand second hand om det är möjligt. Till en början undantas inte hämtmat, en öl på krogen och nån fika då och då men vi ska även skära ner på det under det här året. Om någon av oss väldigt gärna vill köpa något icke-nödvändigt så måste denne konsultera övriga i familjen och vi godkänner i så fall tillsammans.

Undantag
Under vägen har vi kommit på att det är väldigt svårt att inte göra några undantag, faktiskt främst när det gäller presenter till andra.Vi kommer inte att köpa födelsedagspresenter eller julklappar i år men barnkalaspresenter och födelsedagspresenter till vänner/familj som fyller jämnt kommer att vara undantagna.

Ok, men varför?

Det finns flera anledningar:

  • Lära oss att konsumera mindre
  • Spara pengar
  • Spara på miljön
  • Få mer tid
  • Mindre stress

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s