Charter till Cypern

Efter många års gör sig reslusten påminnd allt oftare, det finns så många resor att göra, så många ställen att uppleva. Redan två veckor efter att vi kommit hem från Thailand bokade vi en chartervecka på Cypern i maj. Vi var inte ute efter några äventyr, mest lugn och ro, fina bad och lite dykning.

Att flyga från Köpenhamn från Cypern tar 4 timmar och trots att charterflygen är relativt trånga, har trist mat och lite sämre service än de flesta reguljärflyg så gick timmarna snabbt.

cypern-flyg1
Som tur är så tycker Tim, till skillnad från mig, att det är kul att flyga.
cypern-flyg2
Vi närmar oss flygplatsen.

Väl framme på flygplatsen i Larnaca tog vi buss till Fig Tree Bay i Protaras där vi skulle bo. Bussresan tog ungefär en timme. Många vill ha så kort transfer som möjligt men jag tycker oftast inte att det gör något om det tar lite längre tid, man får ju se lite av resmålet på vägen.

cypern-figtreebay-2b.jpg
Södra delen av Fig Tree Bay.

Vi hade bokat in oss på Nausicaa Beach, ett ett större familjehotell som ligger fint, allra längst ner på Fig Tree Bay. Tim gick till Bamseklubben ett par timmar varje dag och vi vuxna deltog i ett par träningspass men vi slappade och badade mest.  Läs mer om Fig Tree Bay och vad vi tyckte om hotellet här.

cypern2016-hotel-13.jpg

Tyvärr var jag superförkyld hela veckan och kunde inte dyka. Möjligheten att dyka var en av anledningarna till att vi valde att åka just Cypern så det var väldigt synd.

cypern-paralimin-kyrka
Vi tänder ett ljus för morfar i den vackra Saint George church i Paralimni.

En av dagarna åkte vill till Konnos beach som låg en liten bitt bort, vi besökte den närliggande staden Paralimni och en morgon tog vi en lång promenad till Church of Profitis Ilias, en liten kyka på en kulle i utkanten på Protaras.

cypern-kyrka-1.jpg
Church of Profitis Elias.
cypern-konnos-strand-6.jpg
Konnos beach.

Annars gjorde vi inte så mycket under vår vecka på Cypern, vi gick promenader, åt god mat, badade, snorklade och njöt av vackra solnedgångar.

cypern2016-figtreebay-viken6.jpg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s