Bästa regeln är att vara överrens

Det här med köpstopp är både svårt och lätt. På många sätt mycket lättare än vad jag trodde men ibland blir vi såklart väldigt sugna på att köpa något vi ser. Jag kan bli väldigt sugen på att köpa ett par nya tights eller några fina örhängen, en laptop hägrar också. Mannen vill oftast ha nya tillbehör till kameran, sonen leksaker eller nån kul keps med tryck.

Vet inte varifrån jag fick tipset men är väldigt glad att vi från början satte upp gemensamma regler för vad som gäller när någon av oss vill frångå köpstoppet. Såhär ser våra regler ut:

  1. Ifall det handlar om att köpa något vi verkligen behöver (utöver mat, förbrukningsmaterial och mediciner) så pratar vi om det hemma så att vi är på det klara över att det är ett behov och inte nåt vi bara ”vill ha”. Tim behövde till exempel en ny höstjacka då den gamla blivit för liten sedan i våras. En sådan hittade vi till ett bra pris på sommarrean. Själv var jag också sugen på en ny höstjacka men jag har redan en som är både hel och funktionsduglig så det blir ingen ny under detta året.
  2. Om någon av oss känner jättestarkt för att köpa något som vi inte behöver men väldigt gärna vill ha så måste detta godkännas av alla i familjen (katternas röster räknas dock ej). Så det har blivit en hel del familjekonferenser sedan köpstoppet infördes i februari. Än så länge har inte en enda grej gått igenom granskningen. Kan ni gissa vem som är hårdast i förhandlingarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s