Rensningsmani

rensningsmani
Hur många sladdar behöver en egentligen? Mer än hälften åkte ut.

Under de senaste åren har jag lite då och då läst om folk som rensar ut systematiskt hemma, som trivs bättre utan en massa prylar, om konsumtion, om köpstopp, om minimalister light och hardcore-minimalister som bara äger 100 saker.

Redan för drygt ett år sedan drog jag igång ett utrensningsprojekt hemma, 365 saker skulle ut på ett år hade jag tänkt. Det lät mycket men gick på ett kick, bara några månader senare hade vi passerat antalet med råge. Det var då jag på allvar fick upp ögonen på hur mycket onödiga saker vi har.

Vad ska vi med alla saker till? De tar bara en massa energi, tid och lagringsutrymme. Det känns alltid trångt hemma, det är saker överallt. Vi hittar inte det vi ska använda och varje morgon stimmar vi runt efter nycklar, mobiler, regnkläder och annat som ska med till jobb och förskola. Vi har helt enkelt för mycket saker fortfarande.

I februari inledde vi Köpstopp 2016 och nu i sommar har vi jag sökt inspiration och kraftsamlat inför en betydligt grundligare utrensning av alla våra saker. Har fått med mig både man och barn på tåget och innan året är slut har vi tänkt att rensa ut åtminstone en tredjedel av alla våra saker som vi äger. Vi hoppas att det ska ge oss mer luft i lägenheten men framför allt mer tid och mindre stress.

Boktips:

  • Rensa i röran med feng shui – Karen Kingston  Är inte så intresserad av feng shui i allmänhet men just den här boken är jättebra om du ens funderar på att rensa ut lite hemma, den ger dig en del praktiska tips men framför allt handlar den om varför du inte ska har för mycket saker, på vilket sätt alla prylar påverkar dig negativt. Även bra vägledning för hur en kan tänka kring att rensa ut presenter, minnessaker och annat som kan vara svårt att göra sig av med.
  • Konsten att städa – Marie Kondo Missvisande titel, urusel översättning, en del lustigheter men mycket bra metod för att få en att rensa ut ordentligt. Finns på bibliotek.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s