En metod och fyra S

Så här många väskor hade vi.

Med inspiration från konmari-metoden rensar vi ut en kategori i taget, det kan till exempel vara träningskläder, sladdar, köksredskap, handdukar och böcker. Det är betydligt lättare så. Häromdagen gjorde vi väskor. Då letade vi upp varenda väska i hela lägenheten och lade alla i en stor hög i hallen. Vi hade ingen aning om att vi hade SÅ många väskor, helt absurt. Vi använder absolut inte alla och nästan hälften rensades ut.

Fyra S

Allt som vi rensat igenom delas upp i högar/lådor:

  • Spara
  • Skänka
  • Sälja
  • Slänga

Det blir lite rörigt under tiden vi rensar men det är det värt. Vi hade kunnat välja att bara slänga och skänka bort allt men vi väljer att sälja sådant som vi tror inbringar en slant och i slutänden så blir det ett bra bidrag till en resa vi vill göra. Det blir ytterligare en motivation till att fortsätta tills vi är klara.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s