Inte många kläder kvar

I helgen tog vi tag i den värsta kategorin att rensa – kläder. Mannens klädbestånd, som i mina ögon är helt för litet, var snabbt genomgånget. Några få plagg var utslitna och ett par hade han tröttnat på så de åkte också ut. Sen var det klart och det var dags för min genomgång. Tur att vi hjälps åt, annars hade jag nog skjutit på den kategorin i all evighet.

Varje morgon yrar jag omkring och vet inte riktigt vad jag ska ta på mig, letar efter favoritplaggen som alltid tycks vara antingen i tvätten eller tillfälligt försvunna. Den gemensamma nämnaren för alla morgnar är känslan ”jag har ingenting att ha på mig”, det trots att både garderob och byrå är proppfulla med kläder. Många jättefina, nästan helt nya plagg men som jag aldrig känner för att ha på mig. Felköp med andra ord. Andra plagg som jag behållt av sentimentala skäl eller för att jag vill ha fler ombyten trots att jag aldrig tar dem på mig. Sen är det de här ”målarkläderna” som kan vara bra att ha ifall vi ska måla om, gräva upp hela koloniträdgården, bära skräp och annat. Hade säkert tio uppsättningar…  och det var många år sedan vi målade om sist. För att inte tala om alla dessa udda plagg som kan vara bra att ha ifall jag skulle bli bjuden till bröllop, maskrad, bal eller begravning. De som är bra att ha ”ifall ifall”.

Hade laddat mentalt inför den här helgen ett bra tag och var taggad till tusen när vi väl satte igång. Det tog sin lilla tid men tillslut var varenda byxa, klänning och strumpa framdragen, genomgången, omvärderad och sorterad. Ungefär 30% av alla mina kläder hängde jag tillbaka i garderoben, resten sorterades i högar: säljas, skänkas, kastas (återvinnas). Trodde att det skulle kännas jobbigt att göra mig av med så mycket kläder men inte, det är bara en stor lättnad att bli av med allt som är slitet, för smått, har dålig passform, sådant som jag inte trivs i eller bara behållt av sentimentala skäl.

Före
Proppfullt i garderoben, klänningarna ramlade ner så fort jag skulle hänga in en ny efter tvätt och jag hittade ingenting att ha på mig.
garderob1
Efter
Kläderna till höger är sådana jag använder ofta: tre klänningar, fyra blusar/tunikor och fem kjolar.
De som hänger till vänster är några sommarklänningar (som det inte är säsong för nu) samt ett par plagg som jag inte bestämt mig för om jag ska behålla eller göra mig av med.

garderob2.JPG

Eftersom det blev så gott om plats i garderoben funderar jag på att hänga upp mina toppar också, de ligger idag i byrån och är ofta skrynkliga när jag ska använda dem.

Ett par klänningar kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle behålla eller rensa ut. Så de är inhängda i garderoben på bakåtvända galgar. Har jag inte använt dem inom det närmsta halvåret så gör jag av mig med dem då. Det här med bakåtvända galgar är ett bra trick för att tydliggöra vilka kläder man faktiskt använder och inte de man tror sig använda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s