Utrensat i barnrummet

barnfilmerna
Filmerna som vi tröttnat på fick glädja ett annat barn istället.

Även 6-åringen har rensat ut på sitt rum. Han har själv fått vara delaktig men såklart med en liten ”knuff” i rätt riktning. Det är omöjligt att spara på allt och försöker få honom att ta farväl av saker han inte längre leker med. Vi har testat lite olika metoder men det som funkar bäst här hemma är:

  • att prata om de barn som inte har några saker/inte kommer att få några julklappar. Vi rensar ut leksaker som vi kan skänka bort till de familjerna. Den metoden har gett ett par papperskassar fulla till välgörenhet.
  • att rensa ut saker som vi kan sälja. Sonen får pengarna som han sen kan köpa roligare saker för. I år har han tjänat ihop över 500 kronor som bland annat räckte till en sparkcykel som han ville ha.

Ett tag kändes det som om den här utrensningen aldrig skulle ta slut men nu börjar vi se ljuset på andra sidan. Fick iväg en hel del med påsar och kartonger och det är inte lika rörigt hemma längre.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s