Linneskåpet rensat

Hur många handdukar behöver en egentligen? Hur många uppsättningar med sängkläder? Diskhanddukar? Dukar? Förkläden? Använder vi allt vi har? Upptäckte att vi hade alldeles för mycket hushållstextilier och det var ett himla sjå att få plats med grejerna i skåpet efter varje tvätt.

Häromdagen drog vi fram allt vi hade i kategorierna sängkläder, handdukar och dukar. Efter lite velande fram och tillbaka kom vi fram till ett lagom antal av varje, till exempel tre uppsättningar sängkläder var (en i sängen, ett ombyte och en uppsättning till gäster). Därefter valde vi ut de som vi gillade bäst, resten gav vi bort till en insamling.

Efter utrensning så återstår ungefär hälften. Allt annat som vi tidigare sparat för att ”det kan vara bra att ha” är nu borta. Det som var svårast var dukar, även om vi halverade antalet så är det ganska många kvar. Kanske får vi gå igenom dem igen om ett år, se vilka vi verkligen har använt och rensa ut några till.

Nu får allt som hör till linneskåpet gott och väl plats på fyra hyllplan i en Billy-hylla. Det är lätt att vika in lakan och handdukar som varit i tvätten. Så skönt, kommer verkligen att underlätta i vardagen.

linneskap
Sängkläder, handdukar, badrumsmattor och dukar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s