Skor – svårast av alla

skorEfterhand som vi rensar ut blir det lättare och lättare att göra oss av med grejer. Eller så har det varit hittills men sen kom vi till kategorin skor, där körde jag fast. Hade åtta par som jag hyfsat lätt kunde göra mig av med men sen var det tvärstopp. Jag är inte särskilt klädintresserad men skor gillar jag, att ha många olika att byta med. Det slutade med att jag behöll 20 par! Förstår att det är mycket och jag måste gå över dem igen och se vilka jag verkligen använder. I en del har jag lagt post-it-lappar med ett ”bäst före-datum”, har jag inte använt dem innan dess så får jag säga hejdå till dem då.

Hur många par skor har ”alla andra”?

De här rensades ut – 8 par

 • Fyra par flipflop (varför har jag köpt på mig dem – bortskänkes)
 • Remsandaler med klack (använda en gång, fina men obekväma – säljas)
 • Ett par vita Converse (lite sönder – slängas)
 • Ett par jättesköna Ecco-gympaskor som har sett sina bästa dagar (lämna i stugan, bra att ha som extraskor där)
 • Ett par tunna Ecco-gympaskor som jag nästan inte använt för att jag inte gillar färgen (säljas på Tradera)

De här är kvar – 20 par

 • Tre par vanliga höst/vår/vinterskor med klack som jag använder på jobbet – två par svarta och ett par bruna
 • Ett par högklackade svarta stövlar – bra att ha om man ska vara finklädd men det är kallt
 • Ett par stövlar utan klack – mina favoriter som är sönder – ska lämnas in på lagning!
 • Ett par joggingskor till inomhusbruk (löpband)
 • Ett par joggingskor till utomhusbruk
 • Ett par innegympasko (till gymmet)
 • Ett par tunnare sommargympaskor till vardagsbruk – alltid om jag ska gå långt
 • Två par flipflop
 • Ett par snyggare remsandaler
 • Ett par bekväma ”gå långt-sandaler”
 • Ett par väldigt rosa foppatofflor som jag använder inne ibland (jättefula men väldigt bekväma om man har ond rygg)
 • Ett par svarta Converse
 • Ett par hyfsat bekväma klackskor (pumps typ)
 • Ett par andra ”finskor” med lite lägre klack
 • Ett par ballerinaskor – bästa vardagsskorna sommarhalvåret
 • Ett par tjocka vinterskor – används inte så ofta men blir det snö så är detta det enda paret som funkar.
 • Gummistövlar – inte ofta använda men om utifall de behövs så vill jag inte köpa nya

I ”kan-inte-bestämma-mig-högen” – 4 par

 • Ett par Ecco vandringssandaler – NÄR ska jag använda dem.. men så är de nästan helt nya och fina.. kan ju ”vara bra att ha”.
 • Ett par halvkul stövlar som jag ärvt av mormor – kvar av sentimentala skäl?
 • Ett par fina Ballerinaskor, fina men jag har ju redan ett par, behöver jag verkligen två nästan likadana?
 • Ett par tjocka Ecco vintergympaskor – perfekt för skogspromenader i snö…. hur ofta är det snö i Malmö? Hur ofta går jag i skogen?

2 reaktioner på ”Skor – svårast av alla

 1. En nyfiken fråga – kan man inte ha inomhuslöparskorna som gymskor? Själv pallar jag aldrig dra med mig mer än ett par till gymmet, så det blir alltid löparskor ifall jag får för mig att springa liksom.

  Gilla

  1. Jo, klart man KAN ha det. Tycker de är bra mycket klumpigare bara så gillar inte dem nåt vidare, föutom när jag springer (väldigt sällan dock), då är de bra. När jag slitit ut dessa ska jag skaffa ett par lättare joggingskor som är lite mer allround 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s