Avprenumerera mera

avsluta-prenumerationer

Vill verkligen försöka frigöra tid och minska stress i vardagen och jag har kommit fram till att det inte är några få stora aktiviteter det hänger på utan istället många små saker som tillsammans skapar stressmoment i vardagen. Försöker ta itu med dem en efter en. En sak är min inkorg i mailboxen, den är alltid full och jag hittar ingenting i den. Det dräller in mail och jag har tappat greppet.

Så den senaste tiden har jag därför rensat ur inkorgen i mailboxen, sorterat in viktiga mail som ska sparas i mappar och slängt resten. Det tog sin lilla tid då jag hade över fem tusen mail i inboxen men vilken lättnad när jag var klar!

Har även passat på att kraftigt minska ner på antalet nyhetsbrev som jag prenumererar på och de var många. Många fler än vad jag trodde. Har tidigare behållt de flesta med argumentet att jag kan missa några bra erbjudanden. Tror snarare att det är så att jag lockas att köpa saker jag inte behöver, precis som syftet med dem är. Lyckades avboka prenumerationer på ett trettiotal på ett bräde men fortfarande droppar det in ett tiotal i veckan och jag betar av dem efterhand. Varenda gång en köper något, bokar en resa eller beställer en tjänst blir en automatiskt värvad till en utskickslista. Nästa gång ska jag inte bara slänga dem utan faktiskt välja att avfölja dem på en gång så att jag slipper fylla upp inboxen med sådana onödiga mail som jag oftast inte läser ändå.  Hur gör ni med nyhetsbrev?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s