Varför inga presenter?

paketFör att få ihop pengar till resan vill vi spara in så mycket som möjligt på allting och det är en av anledningarna till att till exempel skippar både julklappar och födelsedagspresenter under köpstoppsåret (med några få undantag). Vi köper alltså varken till andra eller oss själva. Att få resa en längre tid tillsammans är en så mycket bättre present till oss alla tre.

En annan anledning till detsamma är att det oftast är helt onödiga saker alla köper till varandra, prylar som bara blir liggande. Det är något vi verkligen har insett under utrensningsprojektet med. Så mycket prylar vi fått av vänner och familj som vi inte behöver eller vill ha. Det är också onödigt med tanke på miljön. Vet att det är många som reagerar på det här, att inte behålla presenter en fått. Vi har alla olika förhållningssätt till prylar och till gåvor. Under det senast året har vi kommit till insikt om hur vi känner för det här med presenter. Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för de saker vi har fått, vi förstår att att tanken var god men vi vill inte känna det som ett tvång att behålla prylar som vi inte vill ha. Utrensade presenter har gått till välgörenhet och vi hoppas att de hittar till nya ägare som har nytta eller glädje av dem.

I fortsättningen kommer vi att försöka vara mer tydliga med att vi inte vill ha en massa prylar vi inte behöver. Hellre önska oss upplevelser eller förbrukningsvaror som till exempel doftande tvålar, badattiraljer eller ätbara grejer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s