Kontrollfreak och beslutsångest

perhentian
Perhentian Islands, på vilken ö ska vi bo? På vilken strand? På vilket guesthouse/hotell?

De flesta kvällar tillbringar jag just nu hysteriskt bläddrande mellan olika bokningssajter, Tripadvisor och resebloggar i jakt på bra och billiga boenden i Sydostasien. För en kontrollfreak som jag är det extremt utmanande att vi ska åka om mindre än en och en halv månad och vi har bara hälften av nätterna och en del av flygresorna bokade.

Har dessutom lite beslutsångest, vad är egentligen viktigast när det gäller boendet? Läget? Hur långt orkar Tim gå? Priset? Går det att få ner det? Rent och fräscht? AC eller fläkt? Hur varmt är egentligen 35 grader? Måste vi ha pool? Inte på alla ställen. Jag kan hålla på och vela i evigheter. Tur att mannen till slut tröttnar och trycker på boka-knappen.

Vi har bestämt oss för att boka alla nätterna i förväg. Några är avbokningsbara så vi kan ändra oss på vägen om vi vill. En del ställen har varit jätteenkla att boka, där har vi direkt hittat nåt vi fastnat för och som dessutom fått hyfsade recensioner. På andra ställen har i princip alla ställen ganska dåliga utlåtanden och är dessutom förhållandevis dyra. Hittillls har det billigaste stället vi bokat kostat drygt 200 kr/natten för att familjerum (Kambodja) och det dyraste nästan 1500 kr/natten för ett vanligt dubbelrum (Singapore).

Just nu försöker vi hitta något vettigt boende på Perhentian Islands i Malaysia men det verkar svårt. Mycket är redan uppbokat, för dyrt eller har urusla recensioner. De flesta boenden går dock inte att boka via de vanliga bokningssajterna så har skickat iväg ett par mailförfrågningar, hoppas vi får napp snart. Om nån har tips på bra och inte alltför dyrt boende på någon av Perhentian-öarna så hojta till!


10 reaktioner på ”Kontrollfreak och beslutsångest

 1. Svar:
  Vad spännande, jag gillar Koh Lipe en massa även om det exploaterats en hel del senaste åren. Var ska ni bo på ön?
  Ja, Singapore är häftigt, missa inte Garden by the Bay på kvällen! 😀

  Psssssst – Angkor är häftigt. Kambodja är sååå billigt! 😀 Hyr en egen liten tuktuk med chaufför för en dag. Tror vi betalade 10 dollar även om det är 10 år sen, men runt 20 dollar för en heldag kanske 🙂

  Gilla

  1. Vi ska bo mitt på ön, inte på stranden, The Noi guesthouse, hittade inget annat boende i vår prisklass som vi tyckte verkade bra. Hoppas att detta är ok. Vi kommer att ha varit på Koh Bulon och bott på stranden precis innan så det gör inte så mycket.

   Gilla

   1. The Noi ligger helt OK – ön är inte så stor så ni kan lätt gå till den strand ni vill (missa inte Sunset Beach) 😉 När ska ni vara där? Vi är på Lipe 16 januari – 6 februari 🙂

    Gilla

   2. Inte resfeber än men lite nervöst börjar det att bli. Fick kalla fötter när det gäller läskiga båtar nu och har börjat göra om rutten lite.. 🙂 Kanske är det resfeber ändå 🙂 Hoppas ni får en riktigt fin resa, kommer att hålla utkik efter inlägg under tiden. Sköt om er!

    Gilla

   3. Vi har varit på Koh Samet, i Bangkok och i Siem Reap, Kambodja. Vi har precis kommit till Luang Prabang i Laos. Det har varit en intensiv sista vecka så ligger lite efter i bloggandet men snart kommer inlägg från både Bangkok och Siem Reap! Ska läsa ikapp lite på din blogg med 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s