Shopping till resan

resetillbehor

Inför stundande resa om 1,5 månad har vi gjort lite reserelaterade inköp. Känns nästan lite konstigt att gå ut och shoppa nu sådär efter nästan ett års köpstopp. Det som slog mig direkt är hur mycket tid och energi shoppingen tar; jämföra märken och priser, läsa på, titta runt i olika butiker och sen slutligen genomföra köpet i butik och eventuellt även hämta ut paket om en har handlat online.

En utmaning att packa lätt

Vi har det mesta redan men den här resan blir lite annorlunda då vi ska vara borta så länge och vi kommer att packa lätt. Vi har inte riktigt kommit till packlistan än men gissningsvis så kommer vi att ha med hälften så mycket grejer på vår 3-månaderstripp som vi hade när vi var en vecka på Cypern i våras. Känns i skrivande stund lite orealistiskt men på nåt sätt så ska det gå. Det kommer att bli en utmaning för mig som gärna tar med saker som ”kan vara bra att ha” (läs: används oftast inte).

För att klara att packa lätt så har vi behövt köpa ett par olika grejer som minimerar packningen. Bland annat nya bättre sandaler som gör att vi klarar oss på ett par var och handdukar i microfiber som inte tar så mycket plats och som dessutom torkar snabbt. Vår gamla vattentäta dry bag är tung och lite otymplig så vi har kompletterat med en betydligt mindre i ryggsäcksvariant till mig.

Det vi hittills har köpt:

 • uv-plagg med hellånga ben och lång ärm till barnet
 • 75 liters ryggsäck till mannen
 • 20 liters ryggsäck till barnet
 • regnskydd till båda ryggsäckar
 • transportöverdrag till våra två stora ryggsäcker (till flyget)
 • vattentät tunn extraryggsäck (för kajakfärder och liknande äventyr där kamera och värdesaker behöver säkras)
 • två microfiberhanddukar
 • tunnt lättviktsrep (att användas bland annat som tvättlina)
 • två karbinhakar
 • vandringsvänliga vattentåliga sandaler till hela familjen

Kvar att handla inför resan:

 • reseapotek och ”första hjälpen-kit”
 • Superdrygt tvättmedel
 • kamera (eventuellt en GoPro)
 • solglasögon med styrka till mig (ifall jag skulle få ögoninflammation och inte kan använda linserna, kommer även att fungera som extraglasögon om mina vanliga skulle gå i sönder, ett måste för mig som är ”halvblind”)
 • lite underhållning till långa flygresan, några tidningar kanske

Mer om packningen lägre fram när det närmar sig. Ni som har rest med lätt packning, ni får gärna dela med er av era tips!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s