Tre veckor kvar

Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ska åka iväg på vår 3-månadersresa i Sydostasien. Ibland känns det som om tiden sniglar sig fram men lika ofta lurar paniken bakom knuten, så mycket kvar att fixa innan vi drar.

Vi är klara med boendereservationerna men har några inrikesflyg kvar att boka. Sen återstår lite andra grejer som bör kollas upp, tåg, anslutningar, transfers mm. Det vi inte hinner med får vi kolla på vägen sen men det blir billigare för oss om vi redan innan vet ungefär vad saker och ting bör kosta, svårt att lägga prutningen på rätt nivå annars.För att ha råda att vara iväg så här länge så får vi hålla i slantarna. Vi behöver också planera hur vi ska göra med pengar, olika valutor och liknande under resan.

Framför allt är det en massa saker hemma som ska fixas; se till att få alla fakturor i förväg och att resten av räkningarna betalas med autogiro, säga upp prenumerationer och pausa avtal, skriva instruktioner till vår kattvakt (personen som ska bo i vår lägenhet när vi är iväg), städa undan, packa ner saker så att kattvakten kan känna sig hemma och mycket mer. Sen ska vi avsluta på jobbet såklart, en hel del som måste vara klart innan vi sticker. Om nån vecka tänkte vi provpacka för att se att vi får plats med alla grejer i våra ryggsäckar, fasar för det.

Det jag mest av allt vill göra, som jag knappt har tid med just nu, är att söka på alla kul saker en kan göra på de resmål vi valt. Första veckan ska vi bara slappa på Koh Samet, en ö i närheten av Rayong i Thailand. Där verkar inte finnas så mycket att göra så får väl spara surfandet tills dess, om det nu finns wifi som funkar, det är alltid den stora frågan.

garden-villas
Det här huset i Cam Châu (utanför Hoi An, mellersta Vietnam) har vi hyrt en vecka i början av mars. Hoppas det är lika trevligt och fint i verkligheten som det verkade online.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s