London på tu man hand

I helgen åkte jag och 6-åringen till London för att hälsa på vänner. Det var verkligen kul att åka tillsammans, bara han och jag. Vi fick mycket tid att prata under resan och vi var båda glada över att återse våra vänner där borta. 

Planen var egentligen att inte planera in fler utlandsresor i år. Vi kan behöva både semesterdagar och pengar till vår nästa långresa. Men när jag ändå skulle vara ledig halva dagen för att gå på skolavslutningen på en fredag och fritids hade stängt måndagen därpå kunde jag inte motstå impulsen att boka en weekend i London.

London-pa-vag
På väg. Skönt att byta regn och 10 grader mot sol och 25 grader.

Resan gick bra, det märks att Tim blivit resvan, han kan de olika momenten på flygplatsen och tycker att det är jättespännande. Själv är jag flygrädd och har dragit mig för att flyga själv med barn, vill inte att rädslan ska smitta av sig, men det är inget jag behöver oroa mig för. 6-åringen har stenkoll på hur jag vill ha det även om jag på alla våra resor försökt dölja att jag är rädd. Han frågade om jag bokat biljetter så jag kan sitta nära gången och när vi skulle lyfta sa han att det var ok att sätta i lurarna och lyssna på musik och sen tog han mig i handen. Han är så fin!

London-flyg1London-flyg2

Det var över 30 grader varmt hela helgen så vi tog det ganska lugnt, hängde i trädgården hemma hos våra vänner i Walthamstow, grillade, gick till lekplatsen och käkade glass.

London-Walthamstow
Walthamstow är ett supermysigt område som har utvecklats mycket de senaste åren.

London-tradgardLondon-tradgard2

London-Walthamstow-lekplats
Fin lekplats i Walthamstow.

Den ena dagen åkte vi till KidZania, Tims favoritställe i Kuala Lumpur men som även finns i London.

London-KidZania
Tim jobbar i snabbköpet på KidZania.

För övrigt var Tims enda önskemål att få åka de röda dubbeldeckarna och det gjorde vi såklart.

London-buss

En av kvällarna fick mannen i familjen passa barnen så vi mammor fick gå ut och roa oss lite. Skönt att ha en hel kväll för oss själva och hinna prata med varandra utan att bli avbrutna. Vi var först på vinbaren In Vino Veritas som ligger på 21 Orford Road och sedan gick vi ner till Walthamstow’s Ravenswood Industrial Estate, ett relativt nytt supermysigt hipsterkvarter med barer och mikrobryggerier i gamla industrilokaler. Vi hamnade på ginbryggeriet Mother’s Ruin Gin Palace  och drack de mest fantastiska gindrinkar.

London17-ginbar2London17-ginbar3

London17-ginbar1
Gindrink med rabarber och ingefära, fantastiskt god!

London är den stad jag besökt flest antal gånger, har tappat räkningen men har nog varit där omkring 15 gånger i alla fall. Trots det finns det alltid nya saker att upptäcka och uppleva. Eftersom vi dessutom har vänner som bor i London så blir detta garanterat inte heller vårt sista besök i staden.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s