Legoland och Laladia i Billund

Vi har länge pratat om att åka till Legoland och Lalandia i Danmark och i början av juli, mitt i den värsta hettan under den varmaste sommaren på länge, åkte vi iväg på minisemester till Billund. Bilresan tog bara ett par timmar men de rastlösa barnen gjorde att vi fick ta två korta pauser på vägen.

danmark-legoland-bilresa-1.jpg
Rastplats på Odense.

Väl framme i Billund körde vi direkt till vårt hotell, efter en dryg halvtimmes väntan kunde vi checka in och få vårt rum. Hotellen i Billund är rent ut sagt svindyra, vi tog det billigaste alternativet vi kunde hitta och det var Zleep hotel som ligger alldeles bredvid samhällets flygplats och ca 5 minuters bilväg från Legoland. Det är ett budgethotell med själv-check-in, små rum och enkel frukost. Ändå kostade det nästan 2000 SEK för ett minimalt familjerum inklusive enkel frukostbuffé. Parkering ingår inte utan kostar 120 SEK per dygn.

Danmark-Billund-hotell-frukost
Väldigt mycket onödiga engångsförpackningar på Zleep Hotel i Billund.

Efter att ha lämnat våra väskor på hotellet körde vi direkt till Legoland. Vi hade köpt 2-dagarsbiljetter och det kan rekommenderas, det är svårt att hinna med allt på en dag, i alla fall under högsäsong då det blir långa köer till de mest populära attraktionerna.

legoland-5
Legoland.

Läs mer om vårt besök på Legoland

Billund är bara ett litet samhällle och förutom Legoland och Lalandia, finns det inte direkt något att göra i själva stan. Första kvällen i Billund mötte vi Tims kompis och hans föräldrar på Hotel Svanen, som ligger ett stenkast från Legoland. Vi åt på hotellets middagsbuffé som var ok, snäppet bättre än en IKEA-restaurang, men definitivt inte värd sitt pris. Inte ens till barnen ingick dryck och en läsk kostade 60 kronor. Andra kvällen hittade vi, efter en hel del googlade, till slut en nyöppnad restaurang i utkanten av stan där de bland annat serverade goda stenugnsbakade pizzor till rimligt pris.

Danmark-Billund-pizza2
Spättafilé med remuladsås, en dansk klassiker.

Danmark-Billund-pizza1

Efter en och en halv dag på Legoland var vi vuxna mer än mätta på det hela. För att maxa minisemestern hade vi också planerat in en dag på badlandet Lalandia Aquadome som också ligger i Billund. Något vi vuxna såg betydligt mer fram emot och som dessutom levde upp till förväntningarna med råge.  Vi var här en hel dag och det var lagom för att hinna åka allt men man hade också kunnat köpa en tvådagarsbiljett och varvat med andra attraktioner på Lalandia tex skridskoåkning, skidåkning på inomhusbana, bowling eller klättring. Vi har inga bilder från badlandet då man inte fick fotografera där inne. Summering: Lalandias Aquadome var jättekul och väl värt sitt pris, skulle gärna åka dit igen.

Middelfart-6
Middelfart.

Efter Lalandia åkte vi vidare till Middelfart där vi övernattade på vägen tillbaka. Det är ett litet samhälle på Odense, nära bron över Lille Belt. Vi bodde i ett stort familjerum i det enkla men väldigt trevliga Milling Hotel Park. Till 7-åringens stora förtjusning ingick det fri mjukglass under hela vistelsen.

Middelfart-7

Vi hade bara planerat en halvdag i Middelfart och det visade sig vara ett misstag. Det var jättefina omgivningar och det fanns massor av kul aktiviteter i området. Tyvärr var vi tvungna att åka hem men vi kommer verkligen att försöka besöka västra Odense igen.

Middelfart-2Middelfart-5

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s