Legoland i Billund

Tim har pratat om Legoland i flera år och nu kom vi äntligen iväg. Två av de första dagarna i juli, mitt i värmeböljan, besökte vi nöjesparken Legoland i Billund, Danmark.

legoland-13.jpg

Första dagen kom vi dit tidig eftermiddag och vi kryssade runt området för att hitta några attraktioner utan långa köer. Tyvärr var det ju så att de roligaste karusellerna och bergochdalbanorna hade väldigt långa köer, 20-60 minuters väntetid. Vi passade på att kolla Legoutställningen och den var ok men inte så kul som vi förväntat oss. Visst fanns det några byggen som imponerade men stora delar såg ut att ha sett sina bästa dagar. Inget som imponerade på 8-åringen som hellre ville åka karuseller.

legoland-12legoland-11

Lite senare på eftermiddagen mötte vi upp Tims klasskompis och hans föräldrar och barnen fick åka lite karuseller ihop i en och en halv dag. Det fanns ganska många attraktioner men majoriteten var för lite mindre barn, kanske upp till 7-9 år samt ett par stycken för äldre barn och vuxna. Mest populära blev berg- och dalbanorna Polar X-plorer och Flying Eagle och piratbåtarna Pirate Splash Battle som 7-åringarna åkte flera gånger men jag tror att de åkte alla minst en gång.

legoland-6legoland-7

Restaurangerna inne på Legoland var inget vidare, fanns inte många vegetariska alternativ och de var hutlköst överprisade. Nästan 400 SEK för en pizzabuffé (inkl läsk per person! Hur många äter ens mer än en pizza? En mjukglass med strössel kostade 70 kr och en läsk 50 kr. Inte rimligt och vi var glada att vi hade med oss egen dricka, lite kex och bananer. Efter en hel del letande hittade vi till slut vegetariska burritos, kostade drygt en hundring, och var helt ok smakmässigt.

legoland-3

Sammanfattning: 7-åringen tyckte att det var jättekul men mest för att han fick vara där med en kompis. Vi vuxna tyckte inte alls att det var så bra som vi förväntat oss, inte så många attraktioner, mest för småbarn, några var avstängda och Legoutställningen har sett sina bästa dagar. Alltså inte riktigt värt sitt pris med tanke på vad det kostar om man lägger ihop broavgifter, bensin, hotell, inträden och mat. Det mesta i Danmak kostar 40%-60% mer än i Sverige. Tror inte att vi kommer att åka dit någon mer gång utan testa andra nöjesparker istället.

Tips

  • Åk på lågsäsong och slipp stå i kö hela dagen.
  • Köp 2-dagarsbiljett, man hinner inte med hela på en dag.
  • Kom direkt när de öppnar och börja med attraktionerna längst in först så hinner ni mer på en dag.
  • Leta efter erbjudanden på boende och inträde till Legoland.
  • Bo utanför Billund, det blir oftast billigare.
  • Ta med egen matsäck och dricka in på Legoland.

Fler bilder från Legoland i Billund:

legoland-1legoland-9legoland-2legoland-4legoland-10legoland-8

 


En reaktion på ”Legoland i Billund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s