Muay Thai på Koh Lanta

Att Muay Thai (Thaiboxning) är nationalsport i Thailand har nog ingen missat men att det är superlätt att själv gå att träna (både barn och vuxen) blev först uppenbart för oss under vår senaste resa till Koh Lanta. Det är i princip bara att gå till närmaste ställe och fråga när nästa träningssession äger rum.

thailand-kohlanta-muaythai-06

Träningen är vänlig men hård träning även för barn. Tim fick ta emot en och annan lättare smäll som påminnelse för att garden var nere.

thailand-kohlanta-muaythai-13thailand-kohlanta-muaythai-12

Tim blev helt hooked, gick o tränade flera dagar i sträck. Förutom den fysiska träningen var det även bra social träning och tillfälle att vara tvungen att lära sig lite nya engelska ord.

Ett av ställena vi besökte var ‘Kiti Lanta Muay Thai Center’ som låg tvärs över gatan där vi bodde på södra delen av Klong Dao. Mr Kiti är en aktiv boxare och hade utmärkt hand om barnen. Kan verkligen rekommendera ett träningsbesök för både ung och gammal!

thailand-kohlanta-muaythai-01
Tim och Tiki

Det andra stället vi besökte var ‘Lanta Sport Center’ – ett mer modern gym med flera tränare som också var väldigt bra.

Lanta Sport Center erbjuder också familjedagar gemensam mat och träning – även om detta är en fysisk lättare variant höll jag på att ge upp ett tag på grund av värmen (placerade mig dumt nog längst in i lokalen där det var som varmast). Jag har aldrig svettats så mycket i mitt liv – jag kunde känna svetten spruta ut från fingrar och fötter!

thailand-kohlanta-muaythai-13
Lanta Sport Center

thailand-kohlanta-muaythai-11

Kostnaden var 300 THB/barn eller 500 THB/vuxen för en timme med egen tränare på båda ställena.

Fler bilder från thaiboxningen på Tiki Lanta:

thailand-kohlanta-muaythai-10thailand-kohlanta-muaythai-09thailand-kohlanta-muaythai-08thailand-kohlanta-muaythai-07thailand-kohlanta-muaythai-05thailand-kohlanta-muaythai-02

thailand-kohlanta-muaythai-03thailand-kohlanta-muaythai-04


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s