Om oss

Välkommen till Kapusta family on tour, en svensk reseblogg med fokus på budgetresor med familjen. Vi som driver bloggen heter Linda och Anders och vi bor i Malmö med våra två barn Tim och Ellen.

hela-familjen
Familjeselfie.

Linda har bloggat i närmare 15 år och inriktningen har skiftat under åren. En del följare är kvar sedan starten och många har tillkommit under åren.

Våren 2018 bestämde vi oss för att göra bloggen till ett gemensamt projekt under nytt namn. Vi kommer framöver att fokusera mer på resor och vägen till ett enklare liv. Anders älskar att fotografera och majoriteten av bilderna framöver kommer att vara tagna av honom.

Ett av våra största gemensamma intresse är att resa och besöka nya ställen, både nära och långt bort. Vi har testat att åka på charter med all inclusive och är man mest ute efter sol och bad kan konceptet absolut ha sina fördelar när man reser med småbarn men på den här bloggen handlar det mest om en annan typ av resor. Även om de flesta backpackers nu är 20 år yngre än oss föredrar vi det sättet att resa.

2017 gjorde vi något vi drömt om i många år. Vi tog ledigt från jobbet, packade våra ryggsäckar och begav oss iväg på en 3 månader lång resa till Sydostasien tillsammans med vår son som då var 6 år gammal. Vi reste runt i Kambodja, Laos, Vietnam, Thailand, Malaysia och avslutade med några dagar i Singapore. Det var det bästa vi någonsin gjort och en upplevelse för livet!

angkor-wat1
Angkor Wat i Kambodja 2017.

Våren 2018 adopterade vi vår dotter från Vietnam och fick därför möjlighet att åka tillbaka till och spendera två månader i detta fantastiska land.

En stor del av tjusningen med resor är att drömma sig bort, läsa om spännande platser och planera kommande resor. Att resa med barn, tight budget och lätt packning kräver en hel del planering och vi delar gärna med oss av våra bästa tips.

Vi är båda är väldigt intresserade av minimalism, miljöfrågor, hushållsekonomi och har en stark ambition att leva ett mindre stressigt liv så vi skriver även en del om konsumtion, köpstopp och vägen till att leva ett enklare liv med färre prylar. Då vi brukar spendera somrarna i vår lilla kolonistuga så sommartid blir det även en hel del inlägg om kolonilivet.

Vi finns även på Instagram under namnet Kapustafamilyontour.

Skriv gärna en kommentar, vi läser och svarar på dem alla!

Kontakt: linda@kapusta.se eller anders@kapusta.se