Ett besök på Animal Welfare

Besöker du Koh Lanta får du inte missa att åka till Lanta Animal Welfare, ett räddningscenter för skadade och utslängda katter och hundar. Där kan du träffa djuren, gå en promenad med någon av hundarna, ta en fika, handla något i deras shop eller skänka en liten slant innan du går därifrån.

Räddningscentret ligger en liten bit upp från huvudvägen i höjd med Relax Bay och det är enkelt att taxi eller tuktuk dit oavsett var på ön du bor.

KohLanta2019-Animalwelfare1KohLanta2019-Animalwelfare5

Lanta Animal Welfare grundades av en kvinna som heter Junie Kovacs redan 2005. Hon ville rädda de hemlösa, misshandlade och skadade hemlösa djuren på ön. Hittills har räddningscentret tagit hand om över 15000 djur. Utöver att ta hand om de skadade och sjuka djuren jobbar de med olika projekt, bland annat kastrerar ett stort antal katter och hundar varje år samt jobbar förebyggande med utbildningar för både vuxna och barn. Lanta Animal Welfare tar emot volontärer från hela världen och hoppas kunna växa för att kunna hjälpa fler djur.

KohLanta2019-Animalwelfare6KohLanta2019-Animalwelfare4

Vid vårt första besök lekte och gosade vi med katterna på centret, tog en fika och besökte den lilla shopen. Några dagar senare åkte Tim och Linda dit igen för att besöka hundarna och ta en promenad med en av valparna. När man kommer dit så skriver man upp sig på en lista och när det är dags för promenad ropar de upp en och fördelar hundarna. Barn får inte gå själv med hundarna såklart utan bara i vuxens sällskap. Promenaden gick genom ett skogsparti och vi försågs med info om respektive hund och en rulle bajspåsar. Det var en mysig promenad och vi förstod att flera av de som var med på morgonpromenad hade varit här förut. En av kvinnorna funderade på att ta hand om en av hundarna permanent.

KohLanta2019-Animalwelfare2KohLanta2019-Animalwelfare3

Lanta Animal Welfare kan bedriva verksamhet bland annat på grund av donationer, främst från turister och turistrelaterade företag i trakten, men finansieras delvis av Time for Lime restaurang och bungalows, där vi bodde under vår andra vecka på Koh Lanta. Så vill du stödja deras verksamhet så finns det flera sätt.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s