Ett ställe helt i vår smak

Eftersom vi, för ovanlighetens skull, valde ett mer traditionellt hotell första semesterveckan letade vi med ljus och lykta efter ett litet mysigt bungalow-ställe andra veckan. Plötsligt kom vi på att en av våra favoritrestauranger på Klong Dao också har ett par bungalows för uthyrning. Vi var sent på det men hade verkligen tur, deras familjebungalow var ledig precis den veckan vi ville komma.

Timeforlime-bungalow1
Vår bungalow med liten bänk och hängmatta på ena sidan och stor terass på andra sidan.

Time for lime är en liten trevlig restaurang på södra Klong Dao beach. De serverar i första hand avsmakningsmenyer och fantastiska drinkar men är också kända för sina trevliga matlagningskurser och sin koppling till Lanta Animal Welfare, ett hjälpcenter för skadade, sjuka och hemlösa katter och hundar. En stor del av intäkterna från Time for Lime går just till den här hjälpverksamheten.

Timeforlime-bungalow8-katt
En av de många katterna som bor på Time for Lime.

Time for Lime har ett 10-tal bungalows som ligger bakom restaurangen, mellan stranden på Klong Dao och den västra vägen på ön. De ligger i en långsmal lummig trädgård och här bor även 10-15 katter som alla kommer via Lanta Animal Welfare. En av katterna verkade föredra vår bungalow och han var väldigt kelen, supermysigt tyckte både vi och barnen.

Timeforlime-bungalow11-tradgard
Trädgården.

Timeforlime-bungalow10-tradgard-altare

Läget är super, stranden nedanför är fin och kantad av restauranger hela vägen. Uppe vid vägen tar man enkelt en tuktuk till huvudbyn Ban Saladan eller någon av de andra stränderna på ön.

 

Timeforlime-bungalow5-vagen
På den lilla grusvägen som leder upp till huvudvägen kryssar man mellan vattenpölar, katter, tuppar, små kycklingar och moppar.

Vår lilla bungalow hade en extra säng på en avsats ovanför toaletten och en stor inhängnad terass, perfekt för oss med barn. Minstingen fick en liten spjälsäng på hjul och 8-åringen klättrade upp för stegen till extrasängen om kvällarna. Det enda som fanns att anmärka på var att det var strömavbrott minst en gång per dag och under ett par dagar var det även flera kortare vattenavbrott. Men det är inget ovanligt på Koh Lanta och kan hända även på andra ställen på ön.

Timeforlime-bungalow3-bungalow-säng
Vår bungalow.

Timeforlime-bungalow4-bungalow-säng2

Ägaren var supertrevlig och hjälpsam, det var även de andra gästerna, flera av dem arbetade som volentärer på Lanta Animal Welfare. Enkel frukost ingick i priset och det var självservering som gällde.

Timeforlime-bungalow9-tradgard
Frukostserveringen i trädgården.

Timeforlime-bungalow2-frukost

Timeforlime-bungalow2-frukost2
Frukost med självservering. Det fanns yoghurt, frukt, müsli, kokta ägg, bröd, smör, marmelad, kaffe och the.

Under högsäsong är restaurangen på Time for Lime bara öppen för vuxna gäster så vi åt inte där den här gången men då vi bodde precis bredvid restaurangen och hade egen altan med matplats kunde vi beställa hem mat därifrån – även deras fantastiska drinkar.

Det finns ingen pool, ingen roomservice, inte alltid varmvatten i duschen och det blir strömavbrott ibland men stämning, mysiga bungalows, läget, maten och människorna uppväger allt. Vi är så glada att vi bokade det här boendet, det var ett ställe helt i vår smak!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s