Matlagningskurs på Klong Dao

Hela familjen älskar thailändsk mat och äter det relativt ofta även hemma, för det mesta på restaurang men vi lagar även thailändska rätter hemma. 8-åringen är dessutom en foodie som älskar att testa nytt. Så det kändes passande att boka in en matlagningskurs under semester. Eftersom vi bodde på Time for Lime bungalows valde vi deras familjekurs som brukar få fin kritik.

kohlanta-matlagningskurs1

Vi började med en introduktion av de olika smakerna som utgör grunden i det thailändska köket, fick provsmaka på dem och fick tips på vilken sorts fisksås, currypasta och vinäger som var bäst att köpa med hem. Vi som bor i en mångkulturell stad med en uppsjö av asiatiska matbutiker har lyxen att få tag i alla ingredienser och märken på hemmaplan.

kohlanta-matlagningskurs3
Ingredienser till stekt ris med grönsaker.

Sen fick vi hacka alla grönsaker och förbereda kryddor innan det var dags att slänga allt i wokpannan. Under tiden vi lagade maten fick vi också lite inspiration till en tjusig uppläggning som presenterar rätterna på ett fint sätt och alla fick själv välja servis och dekorationer.

kohlanta-matlagningskurs2Familjekursen varade i två timmar och under den tiden hann vi laga stekt ris med grönsaker och en grön curry. Båda rätter smakade fantastiskt och efter fick vi lite frukt och sötsaker. Kan varmt rekommendera kursen till alla med barn (över 6 år)!

kohlanta-matlagningskurs11
Tim var mäkta stolt över sin egenlagade mat!

Fler bilder från matlagningskursen:

kohlanta-matlagningskurs7

kohlanta-matlagningskurs5
Fisksås, vinäger, socker, salt, ostronsås, currypasta och kokosmjölk är några av grundingredienserna i thailändsk matlagning.

kohlanta-matlagningskurs4kohlanta-matlagningskurs10kohlanta-matlagningskurs6

kohlanta-matlagningskurs9
Lika gott som fint upplagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s