Från HCMC till Hanoi

Efter 10 dagar i Ho Chi Minh City reste vi vidare med flyg till Hanoi. Vi har åkt tåg i Vietnam flera gånger förut och det har varit en upplevelse men mellan dessa två städer tar tåget 33 timmar, flyget tar bara 2 timmar. Att åka tåg i 4-bäddskupé skulle dessutom kosta oss 2300 SEK, inrikesflyg med Vietnam Airlines för oss fyra kostade ungefär 1000 SEK. Så den här gången valde vi flyget.

Flyg-2018-HCMC-Hanoi-1-flygplan

Flygplatsen i Ho Chi Minh är helt ok, det finns några små restauranger (dock svindyr mat) och fräscha toaletter med skötbord. Vill man inte betala 50 SEK för en liten pommes frites så tar man med egen matsäck. Vi fick ta barnvagnen ändå fram till gaten vilken vi var glada för. Det blir alltid lite väntetid på flygplatser och det finns sällan lånevagnar i sydostasien så skönt att ha med den egna vagnen.

Flyg-2018-HCMC-Hanoi-2-barnvagn

Det var en kort flygtur, strax under två timmar, ingen turbulens och Ellen sov större delen av vägen så det gick väldigt smidigt.

Flyg-2018-HCMC-Hanoi-3

Väl framme i Hanoi tog vi en Grab-taxi som körde oss till lägenheten som vi skulle bo i den närmsta månaden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s