Charter till Rhodos – första resan med barn

En av de saker som vi saknat mest sedan vi fick barn var att resa. Vet att många reser med bebisar och småbarn men vi har inte riktigt känt oss redo. Visst, vi var i London när Tim var drygt ett år men det var bara ett par dagar och vi bodde hos vänner. Längre flygresor har bara kännts jobbigt hittills men nu äntligen tog vi oss i kragen och bokade en charterresa till Grekland. Jag som inte varit på charter sedan jag var 14. Nu kändes det helt plötsligt helt rätt igen.

abd5b-flyget
Ipad, alla föräldrars räddning på flyget.

Flygresan tog 4,5 timme och jag skulle ljuga om jag skrev att det gick jättebra. Vi hade med papper och kritor, böcker, lego, snacks och flera små överraskningar. Sonen tröttnade efter ett par minuter av varje sak. Sen var det fyra timmar kvar. Som tur var hade vi tagit med vår iPad med, den räddade en timme. Sen var det tre timmar kvar. Att försöka få en 3-åring med myror i benen att sitta stilla så många timmar verkar är en omöjlighet. De som satt runt oss på flyget suckade mååånga gånger. Det var en pärs men vi överlevde!

Rhodos-hotellet16Vi valde en resa till Atlantica Aegean Park i Kolymbia på Rhodos nordöstra kust. Vi visste inget om Rhodos sedan tidigare utan gick helt och hållet på bilderna från hotellet, det verkade barnvänligt och det fanns lite saker att se på ett inte alltför långt avstånd. Hotellet var ett all inclusive-hotell vilket vi var lite skeptiska mot från början men det visade sig helt obefogat. Läs mer om vår upplevelse av all inclusive på Atlantica Aegean Park.

 

Rhodos-hotellet11.jpg

Även om hotellanläggningen var jättebra blev vi lite rastlösa efter ett par dagar och bokade en hyrbil för att se oss omkring på ön. Vi besökte bland annat Fjärilsdalen, ett par små bergsbyar, ArchelangelosRhodos stad, det berömda Lindos och några härliga stränder.

b8d84-hyrbil-rhodos

23e9a-rhodos-stad
Rhodos stad.
86760-lindos
Lindos.

När jag kollar igenom bilderna känns det som om vi varit på Rhodos betydligt längre än en vecka, vi har verkligen hunnit med en hel del. Kanske inte slappat så mycket som vi hade önskat men det är kanske för mycket begärt med ett litet barn i släptåg. Vi är i alla fall glada över att äntligen ha kommit iväg och det var inte alls så jobbigt att resa med barn som vi trodde. Det blir säkert någon till charterresa till barnvänliga hotell innan vi är redo för lite större äventyr igen.

622ec-familjeportratt-rhodos

Alla våra inlägg om Rhodos >>


2 reaktioner på ”Charter till Rhodos – första resan med barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s