All inclusive för första gången

För första gången hade vi bokat en charterresa med all inclusive. Ska inte sticka under stol med att vi båda varit väldigt skeptiska till konceptet och inte kännt att det var något för oss. I vanliga fall bokar vi helst våra resor på egen hand och att äta på hotellet varje kväll har aldrig tidigare lockat. Tills vi fick barn och skulle iväg på vår första semesterresa som familj. Med en sjövild 3,5-åring blev det alltmer tilltalande med en hotellanläggning just för familjer, där det finns barnklubb, allt är barnanpassat och bekvämt.

Rhodos-hotellet1
Mycket fin och välskött trädgård.

Vi gjorde en del research inför resan och fick snabbt klart för oss att det är skillnad på all inclusive och all inclusive, både när det gäller utbud och kvalitet. Det är stor skillnad på priset också. För oss som tycker att maten är en stor del av resan och dessutom inte äter kött var det viktigt att välja rätt hotell för att få bra utbud på maten. Eftersom vi skulle åka redan i maj stod valet mellan de fyra solsäkra resmålen Kreta, Rhodos, Cypern och Turkiet. Vi hade aldig tidigare varit på något av ställena men gillar Grekland så valet föll på Rhodos och Atlantica Aegan Park Hotel i Kolymbia 4+, vilket visade sig att vara ett mycket bra val.

Rhodos-hotellet2-utsikt
Utsikt från vår balkong.

Hotellanläggningen var uppdelad i två delar: I den större delen låg receptionen, den större aktivitetspoolen, barnpool med piratskepp och bufférestaurangen. Här låg även snacksvagnen, där det serverades sallader, pizzaslice mm, och en stor bar.

Rhodos-hotellet0-storapoolen
Den större aktivitetspoolen där det ibland var vattensporter och arrangerade vattenlekar.

Rhodos-hotellet0-storapoolen2

Rhodos-hotellet4-barnpoolen
Barnpoolen med piratskepp och leksaker.

Tvärs över en liten gata låg den lite lugnare premiumdelen med egen pool och á la carte-restaurang, där bodde vi i ett familjerum med balkong. De som hyrde rum på första våningen hade utgång mot egen pool men det vågade vi oss inte på eftersom sonen inte kan simma. Vårt rum bestod av badrum, två mindre sovrum och en stor fin balkong med fin utsikt.

Rhodos-hotellet13rummet
Eftermiddagspaus på rummet.
Rhodos-hotellet8lillapoolen
Poolen i den lugna premium-avdelningen.

Vi hängde mest i den här delen, här var lugnt och skönt. Poolen var ganska stor och långgrund i ena delen. Det fanns en liten swim up-poolbar med dryck och snacks i den här delen, väldigt praktiskt.

Rhodos-hotellet6lillapoolenRhodos-hotellet7lillapoolenRhodos-hotellet5lillapoolen

Hela anläggningen var fint upplyst på kvällarna och det det var mysigt att gå en runda medan den lille varvade ner i vagnen innan läggdags.

Rhodos-hotellet12

Det ingick två besök på olika á la carteresturanger men vi testade bara den ena. Annars var det bufférestaurangen som gällde för både lunch och middag. Maten var faktiskt över förväntan och det fanns bra utbud av vegetarisk mat och fisk. Det var olika teman olika kvällar så det blev inte så enformigt som vi hade förväntat oss. Visst är det roligare att gå på olika restauranger varje kväll men med en 3,5-åring som inte kan sitta stilla och fortfarande äter på ett sätt så att hälften av maten hamnar på golvet så är det mer avslappnat och bekvämt med en bufférestaurang i sällskap med andra familjer i samma situation. Ingen som blänger surt för att ens barn inte kan sitta stilla eller hålla tyst.

Rhodos-hotellet3-frukost
Frukosten var jättebra med flera olika sorters äggrätter, många olika sorters grönsaker och frukt, yoghurt och goda ostar. Svårt att motstå sötsakerna bara.

Förutom frukost, lunch och middag ingick all dryck, glass, mellanmål och snacks hela dagen. De dagar vi åkte på utflykt fick vi en låda att plocka med oss mat i, det var jättebra.

Rhodos-hotellet13-allinclusive
Mannen har hämtat juice och varsin drink innan maten.

Hotellet ligger precis vid havet men stranden nedanför är inte så barnvänlig, i alla fall inte med småbarn, det är stenigt och inte så långgrunt. Vi badade bara där en gång, annars åkte vi till andra stränder eller höll oss till poolen.

Rhodos-hotellet9stranden
Stranden utanför hotellet.

En av anledningarna till att vi valde den här typen av resa var för att vi ville testa det här med barnklubb. Som småbarnsförälder är det trots allt skönt om man nån gång kan få ett par timmar för sig själv, att kunna prata utan att bli avbruten och kunna ta en tupplur eller läsa en bok under tiden ens barn roar sig på egen hand. Det här hotellet hade barnklubb där barnen fick pyssla, leka, sjunga, klä ut sig, gympa och göra små utflykter inom området. Vår son var rätt så osäker första dagen då vi skulle lämna honom men sen gick det bra efter att ha lärt känna personalen.

Rhodos-bamseklubben1Rhodos-bamseklubben3Rhodos-bamseklubben2Ibland kom Bamse på besök och det var populärt. Två av dagarna fick barnen ansiktsmålning. Jättegulligt men inte helt lätt att tvätta av efteråt bara. Bamseklubben-kläderna ingick och var favoritet hemma även efter resan.

Rhodos-bamseklubben5Rhodos-bamseklubben4-ansiktsmalning

Kolymbia, där vårt hotell låg, var inte så stort och det fanns inte så mycket att göra i byn. De två första dagarna spenderade vi mest på hotellanläggningen men sen blev vi lite rastlösa och skaffade oss en hyrbil i tre dagar för att se oss omkring på ön. Vi besökte Lindos, några småbyar, Fjärilsdalen, Archelangelos, några olika stränder och Rhodos stad. Vi bokade hyrbil med barnstol direkt på hotellet, vilket var praktiskt och inte alls särskilt dyrt.

Sammanfattning av Atlantica Aegan Park på Rhodos: 

Plus: Fina rum, riktigt bra pooler, bra barnklubb, trevlig grön anläggning, god mat, superbra service, mycket bra all inclusive.

Minus: Läget. Det låg lite avskilt och det fanns inte så mycket att göra inom gångavstånd och stranden precis utanför var inte så bra om man reser med småbarn.

Vi kan mycket väl tänka oss att åka på charter med all inclusive igen, i alla fall så länge sonen är liten och om vi mest är ute efter vila, sol och bad.

Rhodos-hotellet10


2 reaktioner på ”All inclusive för första gången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s