Det berömda Lindos

Lindos är nog det mest kända stället på Rhodos och här tillbringade vi nästan en hel dag. Uppe på toppen av berget ligger Lindos akropolis med antika tempel. Huvudtemplet är ca 2500 år gammalt och byggdes till ära av Pallas Athena. Runt om finns flera ruiner av andra tillhörande tempel och byggnader. Under 1200-talet bygglde man en ringmur runt akropolis och uppe på höjden kan man njuta av den fantastiska utsikten över Lindos stad, havet och naturen runtomkring.

Rhodos-Lindos1a

På förmiddagen klättrade vi upp och vägen upp gick genom långa, trånga och vindlande gränder, med stup på ena sidan på sina ställen och avslutades med en brant stor stentrappa. I efterhand kan jag knappt förstå hur vår lille 3-åring orkade men med mycket energi och god vilja så går det mesta.

Rhodos-Lindos8akropolisRhodos-Lindos7akropolis

Väl uppe var det en fantastisk utsikt över omgivningarna. Hade vi åkt utan barn hade vi nog tagit en guidad visning för att få veta mer om borgen och Lindos historia men den trötta och svettiga 3-åringen fick syn var helt plötsligt hungrig, törstig och kissnödig. Solen stod högt på himlen och den fina stranden nedanför lockade också.

Rhodos-Lindos2Rhodos-Lindos4b

Nedanför akropolis ligger Lindos stad och vid torget finns en uppsjö av souvenirbutiker, kaféer och barer. Det finns en station varifrån du kan rida på en åsna upp till Lindos akropolis på höjden men det är inget vi kan rekommendera, de stackars åsnorna såg inte ut att må bra alls.

Rhodos-Lindos5
Vätskepaus.

Rhodos-Lindos9

Rhodos-Lindos3

Lindos strand var lugn och superfin, med turkosgrönt varmt vatten och mjuk sand. Det var knappt att vi ville åka tillbaka till hotellet.

Rhodos-Lindos6strand

Rhodos-Lindos6c.jpg

Rhodos-Lindos6b-strand
Lindos strand.

 

 

 


3 reaktioner på ”Det berömda Lindos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s