Fjärilsdalen, sju källor och en bergsby

Det bästa med att hyra bil på semestern är att man hinner med en hel del på en dag och att man har friheten att göra oplanerade stopp på vägen. En av dagarna på Rhodos hade vi planerat att åka till Fjärilsdalen och Epta Piges, de sju källorna. På vägen passerade vi små byar omgivna av stora citrus-, mandel- och olivlundar.

Epta Piges

Epta Piges (Seven Springs), ett svalt skogsområde med sju naturliga källor som mynnar ut i en vacker liten konstgjord sjö och dammområde. I dessa vatten hittar man en sällsynt fiskart som heter Gizani-fisken. I området stöter man också på påfåglar, ankor, gäss, sköldpaddor och krabbor. De som vågar kan gå igenom den smala 150 meter långa underjordiska tunneln som leder flodens vatten ner till dammen, det såg spännande ut men inget för vår familj som lider av lätt klaustrofobi.

rhodos-2014-epta-piges_14481750584_o

rhodos-2014-epta-piges_14481752184_orhodos-2014-epta-piges_14482969105_o

Psintos

Vi stannade till i Psintos, en liten mysig by för sträcka på benen och ta en kaffe.

Rhodos-Psintos1Rhodos-Psintos2

Rhodos-Psintos3
3,5-åringen hittade nedfallna mogna frukter nedanför ett fikonträd.

Rhodos-Psintos4

Rhodos-Psintos5
Så mycket vackra blommor överallt.

Rhodos-Psintos7

Fjärilsdalen

I ett vackert skogsområde, rakt österut från Kolymbia, ligger Fjärilsdalen, en av Rhodos sevärdigheter. I dalen går man längs bäcken som slingrar sig fram genom skogen.

Rhodos-fjarilsdalen3Det finns flera små vattenfall och fina träbroar. Barnvagnen fick vi lämna vid ingången, det gick inte att ta sig fram med den men det var lika bra det för sonen hade mycket spring i benen efter att ha suttit i bilen en del.

Rhodos-fjarilsdalen4Rhodos-fjarilsdalen1

Eftersom det hade regnat dagen innan så såg vi tyvärr inte många fjärilar i dalen. Mest fjärilar ska det tydligen vara mellan juni och september då de kommer för en söt kåda som det då finns gott om i dalen.

Rhodos-fjarilsdalen2

Inträde tilll Fjärilsdalen kostade 3 euro och det var det värt trots brist på fjärilar.


2 reaktioner på ”Fjärilsdalen, sju källor och en bergsby

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s