Rhodos stad

Ett besök i Rhodos stad hann vi också med. Den lilla stadskärnan innanför murarna är väldigt fin och det finns en hel del att se.

Rhodos-stad-torget.jpg
Hippokrates torg i Rhodos stad.

Rhodos stad är huvudstaden på ön och det finns en hel del att se och uppleva. Staden har runt 80000 invånare men under högsäsong är  turisterna i majoritet. Den gamla stadsdelen är väl bevarad och det är verkligen jättemysigt att vandra runt i de trånga gränderna, över de små torgen och titta på de de gamla husen.

Rhodos-stad-grander2Rhodos-stad-grander1Rhodos-stad-grander6Rhodos-stad-grander4Rhodos-stad-grander7Rhodos-stad-grander3

Vi besökte den gamla borgen Palace of Grand Master of Knights som ursprungligen byggdes på 600-talet men sedan renoverades på 1300-talet för att passa korsriddarna. Sonen var lite för rastlös för utställningarna så vi valde att mest kolla in själva borgen och alla dekorationerna.

Rhodos-stad-borgen1Rhodos-stad-borgen2

Shopping är vi inte så intresserade av men det fanns en massa turistaffärer överallt. En loppis hittade vi också när vi strosade runt men för en gångs skull kom jag tomhänt därifrån.

Rhodos-stad-loppis.jpg

Rhodos-stad-fika.jpgEfter att ha gått vilse ett par gånger, tagit alldeles för många bilder och en (svindyr) fika åkte vi vidare till en av våra favoritstränder på ön.


2 reaktioner på ”Rhodos stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s