Kreta i maj

För andra året i rad tog vi en semestervecka i maj. Det är kanon att åka så tidigt på säsongen, slippa trängsel på både hotell och stränder. Förra året var vi på Rhodos och den här gången gick resan till Kreta i Grekland.  Vi tyckte att det var lagom temperatur, det var 22-25 grader i luften och ca 22 grader i havet. Det regnade två halvdagar men inget som störde oss.

kreta-maj-2015_Chaniadalen

För enkelhetens skull valde vi även i år ett hotell med barnklubb och all inclusive. Vårt hotell låg i Gerani, utanför Chania på nordvästra Kreta. Tim gick på Bamseklubben två timmar per dag, kul för honom och lite välbehövlig vila för oss under tiden.

kreta-2015_hotellet

kreta-2015_bamseklubb

Vi hade egentligen bestämt att bara ta det lugnt; sola, bada och äta gott men som vanligt blev vi rastlösta efter ett par dagar och hyrde en bil för att kunna se oss omkring lite. Det råder jag alla som åker till Kreta att göra! Det finns så fina stränder utanför de stora hotellområdena runt Chania, bland annat Marathi, Stavros bech, Agia Marina och den lilla viken Afrata. Mer om dem i ett eget inlägg om stränderna på nordöstra KretaVi hann även med att besöka marknaden och stadskärnan i staden Chania och ravinen i Therisso.

988df-bil-stavros
Vår hyrbil.
cb837-falassarna
Stranden Falassarna, en solklar favorit!
3d416-chania
Chania.
fcb42-theriso
Therisso.

Vi hade en riktigt fin vecka på Kreta och jag skulle gärna åka tillbaka hit nån mer gång för att upptäcka andra delar av ön. Läs gärna även mina andra inlägg om Kreta – om Chania, Therissoravinen och en liten jämförelse av stränderna i nordvästra Kreta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s