Bra familjehotell i Gerani på Kreta

I många år var jag väldigt skeptisk till stora familjehotell med all inclusive men efter att ha testat konceptet på Rhodos förra året ändrade jag, åtminstone delvis, uppfattning. Med små barn kan det vara skönt att ha det välordnat på skandinaviskt vis och med ett par timmars barnpassning några av dagarna. Så när även i år bestämt oss för en veckas semester i maj föll valet på ett familjehotell i Gerani, inte långt från Chania, på Kreta.

kreta-2015_hotellet-lagenhet
Olympus – den lugna delen av hotellet.

Vi bodde på Atlantica Caldera Beach, ett riktigt bra familjehotell med fyra stora poolområde, både lugna och sådana med aktiviteter hela dagarna. Vi valde att bo i en lugnare del av hotellet och det var vi glada för. Vår lägenhet hade två rum, dubbelsäng, bäddsoffa och pentry. Det var rent, fräscht och gott om plats. Vi lagade ingen egen mat men det var skönt att ha en ordentlig kyl och möjlighet att kunna göra en kopp kaffe när vi vilade en stund på rummet.

kreta-2015_hotell-utsikt
Utsikt från vår balkong.

Vi hade valt all inclusive där allt ingick;  mat, dryck, glass, snacks och mellanmål som till exempel pizzaslice och sallader. Det var väldigt bekvämt och skönt att slippa ha pengar på sig inom hotellanläggningen.

kreta-2015_hotellet-mat
Lunch i bufférestaurangen.

Maten var riktigt bra, bättre än förväntat. Frukost, lunch och middag serverades som buffé och det fanns mycket att välja på. Varje dag var det ett nytt tema till kvällsmiddagen t ex asiatiskt, grekiskt eller italienskt. Det fanns en barndel av buffén men där var inte mycket som intresserade vår 4-åriga finsmakare. Men har man kräsna barn som bara äter pommes, makaroner, korv och köttbullar så är det kanon . Även för oss som inte äter kött var utbudet stort och på en vecka hann maten inte kännas tråkig. Ett besök på en á la carte restaurang ingick också. Det enda negativa var att det var ganska stökigt i inomhusdelen av restaurangen, ljudnivån var lång över min gräns i alla fall. Vi valde att sitta i utomhusdelen varje gång.

de3dc-bamseklubbTim gick på Bamseklubben två timmar per dag och det tyckte han var jättekul, de ritade, pysslade och hittade på olika aktiviteter. De fick också lära sig att dansa och sjunga, några kvällar i veckan var det uppvisning. Just den senare biten var väl inte så kul för oss kanske men vad gör man inte för sina barn?

kreta-2015_bamseklubb3
Uppvisning av Bamseklubben.

Eftersom Tim är badtokig hängde vi mer vid poolen än vad vi tänkt. Nya simglasögon och dykleksaker gjorde att vilden nästan var mer under ytan än ovanför. Vi hängde en stund vid aktivitetspoolen på morgonen, innan där blev för mycket folk och innan vi begav oss iväg på utflykter. Sen var det rätt skönt att hänga vid lilla lugna poolen en stund framåt kvällen innan det var dags för middag.

kreta-2015_poolen-linda
Lugnt och skönt vid lilla poolen.

kreta-2015_poolen-tim

Stranden precis vid hotellet var väl sådär, rätt mycket sten och alldeles för höga vågor just när vi var där så det var svårt att bada. Men det var väldigt fina solnedgångar och inte alls mycket folk så skönt att ligga på stranden och läsa under tiden Tim var på bamseklubben. Där fläktade det skönt.

kreta-2015_gerani-strand7
Stranden utanför hotellet i Gerani.
dfb5b-gerani
Gratis solstolar med parasoll.
kreta-2015_gerani-strand3
Det var fantastiska solnedgångar varje kväll.

 


3 reaktioner på ”Bra familjehotell i Gerani på Kreta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s