Härliga dagar på Long beach

KohLanta2016-longbeach1
Norra delen av Long Beach.

Vi hann med några småutflykter under vår vecka på Koh Lanta men det vi gjorde mest var nog ändå att hänga på stranden. Ingen av oss gillar att ligga och sola på stranden vanliga fall men i den här miljön är det något helt annat. I och för sig var vi nog mer i vattnet än på själva stranden. Särskilt Tim och jag. 

KohLanta2016-longbeach2

En av de bästa stränderna på Koh Lanta är Long beach, eller Phra Ae som den heter egentligen. Den är tre kilomenter lång med fin sand och klart turkost vatten. Hela stranden kantas av hotellalternativ i alla prisklasser varvat med restauranger och caféer, somliga med bambuhyddor som ger välbehövlig skugga och skön känsla. Long beach blev vår favoritstrand och här hängde vi flera gånger under vår vecka.

KohLanta2016-longbeach6-ThaiCat

Från Holiday Villa på Klong Dao går det att promenera till den norra delen av Long beach på en kvart, annars kan man ta en tuktuk för 50Bath/person (12,50 kr). Det är ungefär vad det kostar att ta sig från en strand till nästa på ön.

Vid klippstenarna allra längst norrut på Long beach kan man snorkla. Det finns inga koraller men en hel del fisk och en och annan krabba att titta på. Inget spektakulärt men ändå rätt kul att det är möjligt längs med stranden och perfekt för småbarn som ska lära sig att snorkla.

KohLanta2016-longbeach3

Som jag nämnde innan så finns det flera restauranger längs stranden som har bambuhyddor där man kan sitta, ligga, äta, läsa och slappa. Så länge man beställer in nån dricka, mat eller snacks kan man ockupera en hydda. Tim fick oss att gå hit nästan varenda dag. Tror att vi åt och oss igenom större delen av sortimentet under veckan. Tims favorit var mangoshake och pannkakor med frukt, min var lemonshake och omelett.

KohLanta2016-longbeach5-ThaiCatKohLanta2016-longbeach7-ThaiCatKohLanta2016-longbeach8-ThaiCat


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s