Nopparat Thara beach

Under vår andra vecka i Krabiområdet bodde vi på Noppharat Thara Beach som ligger alldeles intill den mer kända Ao Nang. Det är inte Thailands finaste strand men har ett bra utgångsläge för att åka till många kul och fina ställen i närheten.

Thailand-Noppharathara-byn1

Thailand-Noppharathara-byn2
Huvudvägen genom samhället.

Vårt hotell Holiday Inn Resort låg på den stora huvudgatan som går mellan Ao Nang och Nopparat Thara Pier. Där låg också flera andra boenden, restauranger, en stor utomhus foodcourt/marknad och längs vägen mot Ao Nang fanns det gott om matvagnar med streetfood.

Thailand-Noppharathara-streetfood2

Thailand-Noppharathara-streetfood1
Streetfood längs vägen mellan Ao Nang och Nopparat Thara.

Precis bredvid hotellet låg en liten turistmarknad med foodcourt, där serverades mat från olika delar av Asien. Där åt vi en av de godaste rätterna på hela resan, en helt fantastisk Tom Kha med räkor.

Thailand-Noppharathara-foodcourt0-marknad

Thailand-Noppharathara-foodcourt6Thailand-Noppharathara-foodcourt1Thailand-Noppharathara-foodcourt3Thailand-Noppharathara-foodcourt4En av dagarna när vi åt här så öppnade sig himlen och det bara forsade ner i flera timmar. Vi försökte vänta ut regnet för att kunna ta oss hem utan att bli blöta men vi såg ingen ljusning så till slut bestämde vi oss för att springa hem till hotellet. Vi hann inte mer än fem meter förrän vi varhelt genomblöta ända in på underkläderna. Regnet orsakade en mindre översvämning i byn men den hade torkat upp redan förmiddagen därpå.

Thailand-Noppharathara-foodcourt0-regnThailand-Noppharathara-foodcourt5-regn

Själva stranden var ok men inte något särskilt, den var väldigt långgrund vid lågvatten så vi badade bara här en gång under vår vecka. Däremot var den perfekt för en morgonpromenad.

Thailand-Noppharathara-beach1

Vi badade istället på andra stränder och öar i närheten som till exempel Klong Muang, Railey beach och södra delen av Ao Nang eller på någon av våra ö-utflykter till Koh Poda och Koh Hong. Till stränder och öar tar man sig enklast med longtailbåtar, du kan köpa plats på en taxibåt (enkelbiljett rekommenderas, inte säkert din returbåt går när du vill åka hem) eller åka på en halv- eller heldagsutflykt som tar dig till flera olika öar. Båtar går från flera olika ställen på både Ao Nang och Nopparat Thara Beach.

Thailand-Noppharathara-beach-taxi2
Buss/taxi.
koh-poda-thailand-jan-2016_2.jpg
Koh Poda.

Alla inlägg från Ao Nang, Nopparat Thara Beach och och stränderna däromkring


3 reaktioner på ”Nopparat Thara beach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s