4 Island Tour till Koh Hong

En av dagarna i Ao Nang bokade vi in oss på 4 Island Tour till Koh Hong och närliggande öar. Det är kul att åka runt en hel dag och se flera olika platser och många av de små öarna i sydvästra Thailand är fantastiskt vackra. Nackdelen är det stora mängden turister som både skymmer sikten och förstör dessa vackra platser.

Thailand2016-utflykt-bat-PakBia4

Oftast när man bokar utflykter i Thailand ingår det gratis pickup vid ens boende. Vi blev hämtade med tuktuk utanför vårt hotell, chaffören körde oss till Nopparat Thara Pier där vi klev på en longtailbåt tillsammans med ett tiotal andra turister.

Thailand2016-utflykt-bat-longtail2Thailand2016-utflykt-bat-longtail1

Det tog cirka en timme till första stoppet som var på Paradise Island. Namnet är verkligen missvisande, låter så härligt men stället var förfärligt. Området ska vara naturskyddat men är allt annat än det. De släpper iland hundratals turister samtidigt från brummande speedboats. Horderna av flytvästförsedda högljudda turister trängs som på en festival, korallerna trampas sönder och naturen är helt förstörd. Vi var så ledsna efter vårt besök här. Att de thailändska myndigheterna tillåter turismen att förstöra på det här sättet är så sorgligt.

Thailand2016-utflykt-bat-ParadiseIsland2Thailand2016-utflykt-bat-ParadiseIsland1

Vi hittade en liten djungelstig och tänkte att den kanske ledde till en lugnare del av ön men det var precis tvärtom.

Thailand2016-utflykt-bat-ParadiseIsland5

Väl framme på andra sidan ön fanns en annan vik med minst lika mycket folk. Vi stannade inte längre, alla i vårt sällskap ville bara komma därifrån.

Thailand2016-utflykt-bat-ParadiseIsland3

Nästa stopp var på Pak Bia, en liten ö som turligt nog var lugn precis vid vårt besök. Här fick vi någon timme för bad medan personalen dukade upp lunch.

Thailand2016-utflykt-bat-longtail0

Thailand2016-utflykt-bat-PakBia1Thailand2016-utflykt-bat-PakBia2Thailand2016-utflykt-bat-PakBia5Thailand2016-utflykt-bat-PakBia6

Thailand2016-utflykt-bat-PakBia7

Efter ett par timmar på Pak Bia fylldes stranden av ett hundratal kinesiska turister och det var dags för oss att åka vidare till Koh Hong Lagoon. Det är en vacker plats och hade det inte varit för alla de andra högljudda båtarna så hade det varit jättemysigt där.

Thailand2016-utflykt-bat-KohHong-lagun1Thailand2016-utflykt-bat-KohHong-lagun3Thailand2016-utflykt-bat-KohHong-lagun2

Sista stoppet var Koh Hong Island. Även den en väldigt vacker ö med på tok för många  turister på samma gång. Det var en hel del turister här även för 15 år sedan men inte i närheten av vad det är nu. De vackra vyerna skyms av alla båtar, flytvästar och färgglada baddräkter. De sista korallerna är söndertrampade, fiskarna har flytt längre ut till havs. Från båtarna skränar hög musik från alla världens hörn och avgaserna från båtarna förpestar luften.  Folk väller ur båtarna, skriker och skränar, tar några selfies, slänger sitt skräp på marken, kastar sina fimpar i havet och hoppar sedan på sina båtar igen och susar vidare till nästa ö. Om myndigheterna inte sätter stopp för massinvasionen så kommer det snart inte finnas några sådana här ställen kvar i Thailand.

Thailand2016-utflykt-bat-KohHong1Thailand2016-utflykt-bat-KohHong3

Thailand2016-utflykt-bat-KohHong2
En stunds lugn på Koh Hong Island precis när ett tiotal speedboats med ett hundratal turister lämnat ön.

 

 


5 reaktioner på ”4 Island Tour till Koh Hong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s