Baksidan av turismen på Ao Prao

En av dagarna på Koh Samet åkte vi över till östsidan för att besöka den omtalade stranden Ao Prao. Det var verkligen en vacker vik, kantad av palmer och med fantastiskt turkost vatten. Det fanns inga koraller men lite färglada fiskar så vi passade på att snorkla lite.

Vi hade en härlig lugn timme men sedan vällde högljudda speedboats in en efter en, efter en stund var viken oigenkännlig. Ett par hundra skrikande turister invaderade viken, alla de färgglada fiskarna simmade ut till havs och även vi valde att fly.

Vi upplevde nåt liknande när vi var på Koh Hong utanför Krabi förra året, väldigt sorgligt att se hur flera vackra ställen bli totalförstörda av turismen. Koh Samet är en nationalpark men det verkar inte ha samma betydelse här som i Sverige. Troligen väger inkomsterna från turismen tyngre.

samet-aoprao3samet-aoprao2samet-aoprao1samet-aoprao

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s