Får inte nog av maten

samet-matenDen thailändska maten, den är underbar! Visst, vi har gått på några få bottennapp men på det hela taget har vi ätit fantastiskt god mat hittills. Det är jättekul att se att även Tim vågar sig på lite nya rätter. Han har hittat några nya favoriter i år: räkbiffar, Tom Kha (syrlig kokosmjölkssoppa) och Morning glory (kinesisk vattenspenat). Maten är nästan halva nöjet på resa, att få testa nya saker och få utmana smaklökarna. I Asien är ofta även själva restaurangerna en del av upplevelsen, i alla fall om en väljer lite enklare serveringar och små lokala familjerestauranger.

På Koh Samet hittade vi Banana Bar, en liten restaurang inne på huvudgatan i byn. Där sitter en nästan inne i familjens vardagsrum och äter, familjens barn gjorde läxorna vid bordet bredvid vårt. Kvinnan som verkade vara ägaren var supertrevlig och maten var kanon.

samet-restaurang1

samet-jag2
Banana Bar.

 

En favorit är efterrätten sticky rice med mango, det är klibbigt sött ris med mango och kondenserad mjölk.

sticky-rice1

sticky-rice2
Sticky rice med mango och mangoshake till det.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s