Konnos beach

Efter några dagar i Fig Tree Bay var vi lite sugna på att testa en annan strand för lite omväxling. Fick tipset om Konnos beach som skulle vara en liten lugn och mysig liten strand bara 10 minuters bussväg bort.

cypern-konnos-strand-5
Konnos beach skymtar i bakgrunden.

 

Bussen stannade uppe vid stora vägen och därifrån kan man se Konnos beach och starta promenaden ner längs den långa stigen. På de brantare partierna fanns riktiga trappsteg i trä. Det tog drygt 10 minuter att gå ner.

cypern-konnos-strand-2

Vattnet var kristallklart och turkosblått, sanden mjuk och fin. Men att kalla det här en liten lugn strand skulle jag inte göra. Trots att det var lågsäsong och tidigt på morgonen var hela stranden överbelamrad med solbäddar och parasoller. Vyn över viken skulle vara magnifik om det inte vore för alla skräniga turister, vattenskotrar, motorbåtar och vattensport-leksaker.

cypern-konnos-strand-3
Konnos beach tidigt på morgonen, ett par timmar senare var det tre gånger så mycket folk. 

cypern-konnos-strand-4

Till slut hittade vi en lite lugnare hörna längst bort i den stenigare delen av viken. Det fanns ingen skugga någonstans och solen hettade så vi hyrde två solbäddar för en orimligt dyr peng. Vi försökte förhandla om priset eftersom vi bara tänkte stanna några få timmar men det gick inte alls.

cypern-konnos-strand-7cypern-konnos-strand-6

Efter en lite dålig start så fick vi till slut några sköna timmar i det härliga turkosa vattnet innan vi bestämde oss för att traska uppför branten igen för att ta bussen hem till hotellet.

cypern-konnos-strand-8
Att gå uppför berget var betydligt jobbigare än att gå nedför.

 


En reaktion på ”Konnos beach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s