Profitis Ilias churc

En morgon på Cypern var vi rastlösa och bestämde oss för att gå en långpromenad till Profitis Ilias church som ligger i utkanten av Protaras. Vi valde att gå längs strandpromenaden och sen svänga inåt landet där Pernera beach tog slut, det tog nästan en timme innan vi var framme.

cypern-kyrka-3Profitis Ilias church ligger på en liten kulle strax utanför Protaras. Det är en fin liten stenkyrka med vacker utsikt runt hela kullen, över Protaras och Pernera.

cypern-kyrka-2cypern-kyrka-6

Kyrkan ligger på en höjd utan något som skuggar så kan rekommendera att gå hit antingen tidigt på morgonen eller senare på dagen/kvällen. I nedanför kullen kan man köpa ett färgglatt band att knyta runt det lilla trädet utanför kyrkan, för önskningar eller tankar på nära och kära.

cypern-kyrka-5

cypern-kyrka-4

På hemvägen valde vi en annan väg tillbaka, längs stora vägen som löper genom hela Protaras. Det visade sig vara en något snabbare väg, 45 minuter senare var vi framme vid vårt hotell på södra Fig Tree Bay.

cypern-kyrka-7


En reaktion på ”Profitis Ilias churc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s