Bra familjehotell på Cypern

Eftersom jag oturligt nog åkte på en rejäl förkylning samma dag som vi åkte till Cypern och fick ställa in dykningen var jag glad att vi bokat in oss på ett riktigt bra hotell. Inte lika jobbigt att ta tvingas ta det lugnt i bra omgivning, med god mat och bra service. Nausicaa Beach ligger på den lilla udden längst söderut på Fig Tree Bay.

En av de saker som är absolut bäst med det här stället är nog läget. Till sandstranden är det bara 5 minuters promenad men vi föredrog att bada från bryggorna precis utanför hotellet. Det går till och med att snorkla precis utanför, vi såg lite fina småfiskar, en hel del trumpetfiskar och kunde närstudera räkor bland stenblocken.

cypern2016-hotel-15-frukost2

cypern2016-hotel-6

Nausicaa Beach är en större hotellanläggning med pooler, aktiviteter, barnklubbar för olika åldrar, restaurang och all inclusive-koncept.

cypern2016-hotel-1
Stora poolen med snacksbar, á la carte-restaurang och café.

Vårt 2-rumslägenhet låg på tredje våningen och rummen hade jättefin utsikt över bukten. Det fanns fyra sängplatser och ett litet pentry. Vi lagde ingen mat själva men det är alltid bra att ha egen kyl och möjlighet att göra en kopp kaffe.

cypern2016-hotel-10
Vår lägenhet högst upp.
cypern2016-hotel-hotellrum1
Vår balkong.
cypern2016-hotel-9
Finfin utsikt från balkongen.

På området fanns flera pooler, två större och en plaskpool för de riktigt små. I den större poolen var det rätt så livat hela dagarna så vi badade en del i den mindre som var lite lugnare. Vi vuxna föredrar dock havet.

cypern2016-hotel-2cypern2016-hotel-13cypern2016-hotel-12

cypern2016-hotel-11-solnedgang
Lilla poolen.

Har hört många skräckhistorier om riktigt dålig mat på all inclusive-hotell så det gäller att kolla noga vad som verkligen ingår och läsa lite recensioner.  För oss som verkligen tycker att maten är en stor del av resan är egentligen inte detta det ultimata konceptetet men på den här typen av semesterorter så kan det vara både praktiskt och det visade sig den här gången till och med vara bättre än att äta ute. Eftersom ingen av oss äter kött så vi är extra noga med att kolla både utbud och vad andra tyckte om maten. På Nausicaa Beach var det jättebra mat, olika tema varje dag och riktigt bra vegetariskt utbud. Förutom bufférestaurang fanns även en á la carte-restaurang och flera snacksbarer med kaffe, läsk, öl, glass, våfflor, hamburgare, pizza med mera.

cypern2016-hotel-14-frukost2
Min frukost: omelett, grillade grönsaker, manchego, fetaost och hummus.

Tim gick på barnklubben två timmar per dag och var jättenöjd med den. De pysslade, lekte och varje dag var det olika arrangerade aktiviteter. Förutom det ordnades det barnfester flera kvällar i veckan, Tim var med på två av dem. Även om vi tycker om att umgås och göra saker tillsammans så var det ganska skönt för oss vuxna att få några timmar för sig själv. Att få äta middag i lugn och ro, sitta kvar efter och prata utan att någon tjatar om att vi ska gå. Som ensambarn är det kul att få andra barn att leka med också.

cypern2016-hotel-5-lekplats
Lekplatsen.

Vi hade planerat att träna varje dag på semestern men på grund av förkylning så blev det inte så. Nåt pass på slutet av veckan lyckades vi klämma in i alla fall. Det var tuffa pass och vi båda hade träningsvärk i benen och rumpan i flera dagar efter.

cypern2016-hotel-16

Precis bakom Nausicaa Beach ligger en liten fin vik där det också går att bada. Det är ganska stenigt och en halvbrant stig ner så kanske inget för småbarn eller rörelsehindrade. Men vattnet var underbart klart och lugnt. Under morgonpromenaden i ottan såg vi männen som fiskade från klipporna och på kvällarna bevittnade vi fantastiska solnedgångar här.

cypern2016-figtreebay-viken2

cypern2016-figtreebay-viken4
Jag testar snorklingen i viken.
cypern2016-figtreebay-viken5
Morgonpromenad i ottan.

cypern2016-figtreebay-viken6

Alla inlägg från Cypern


4 reaktioner på ”Bra familjehotell på Cypern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s