Lugna dagar på Koh Samet

samet-aohinkhokEfter en välbehövlig paus från dator och annat som kan påminna om jobb/stress är jag äntligen sugen på att blogga igen. De första fem dagarna på vår långresa i Sydostasien spenderade vi på Koh Samet, en ö i Rayongområdet, ett par timmar sydöst om Bangkok. Där gjorde vi inte många knop, vi badade, åt god mat och slappade på stranden. Inga utflykter, inga äventyr och ingen stress. Enväldigt skön start på vår resa.

samet-toks-little-hutVi hade förbokat boende på Tok´s Hut som ligger på Dao Hin Khok, andra stranden uppifrån räknat. Priserna på boende på Koh Samet ligger lite i överkant tycker jag, i alla fall om jag jämför med andra orter eller öar. Svårt att hitta budgetboende med bra recensioner. Tok’s överträffade dock våra förväntningar, vi fick en trevlig familjebungalow 50 meter från stranden. Stugorna var hyfsat rena, rymliga och låg på en höjd med mycket grönska runtom. Trapporna upp var aningens utmanande men säkert bra för benmusklerna. Personalen i restaurangen var jättetrevliga, wifi funkade finfint och läget var kanon, gångavstånd in till byn (1,5 km) och till stränderna söder om. Enda minuset var en högljudd bar i närheten som förde lite för mycket liv, dock bara på helgen. Sen tycker jag att frukost borde ingå till det priset. Vi betalade 700 kr/natt för ett familjerum (med fyra sängplatser).

samet-tim-badar
Mycket nöjd badare.

Stranden var kanonfin med vit finkorning sand och turkost vatten. Bara två serveringar på stranden, resten var nästan folktom, härligt. Vi hängde mest här och inne i byn.

samet-tim-linda
Frukostdags.

samet-solnedgang

Fortsättning följer…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s