Lite lyx i Bangkok

bangkok-sukhumvit

Efter några slappa dagar på Koh Samet var vi redo för lite stadsäventyr. 15 år sedan sist och ett mycket kärt återbesök i en av mina favoritstäder. Bangkok var ungefär som jag mindes det, lika galet, roligt, skitigt, rörigt, högljutt och underbart som sist.

Vi hade förbokat rum på Rembrandt hotel i Sukhumvit, ett mycket bra val visade det sig. Läget är perfekt, hotellet ligger på soi 18, en liten lugn tvärgata till Sukhumvit rd. Det tar ett par minuter att gå upp till huvudgatan och ytterligare ett par minuter bort till närmsta skytrain-station, BTS Asok. Där ligger också ett av stadens stora köpcentrum Terminal 21.

DCIM100GOPROGOPR0681.JPG
Vårt rum.

Vi hade, för att spara in lite på kostnaderna, bokat ett standardrum men vi blev uppgraderade till ett familjerum med en dubbelsäng och en våningssäng. Rummet var rymligt, låg på 9:e våningen och hade fin utsikt. Det var faktiskt skönt att komma till ett lite lyxigare hotell med fungerande AC och en massa bekvämligheter, tryck i duschen till exempel (saknas annars överallt).

DCIM100GOPROGOPR0686.JPG
Utsikt från rummet.

Tim var mest nöjd med att hotellet hade en pool på taket ett par våningar upp. Den var hyfsat stor och det fanns både solbäddar och bord runtom. Poolbaren var dock jättedyr, ett litet minus. Det fanns även fler restauranger på hotellet men de testade vi inte, priserna låg utanför vår budget. Högst upp fanns en takbar med finfin utsikt över staden. En av kvällarna lyxade vi till det med en drink där medan solen gick ner.

rembrandt-pool
Hotellpoolen.
rembrandt-takbar
Utsikt från takbaren på  Rembrandt hotel.

Kan verkligen rekommendera hotellet, personalen var väldigt trevlig och hjälpsam, frukostbuffén bra och läget kanon!


En reaktion på ”Lite lyx i Bangkok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s