Vattenland på taket

fantasialagoon-vattenland1.jpgEn av dagarna i Bangkok åkte vi till ett litet vattenland som låg på taket  ett lokalt köpcentrum i Bangkapi. Kommer inte ihåg hur jag fick nys på det från början men det var verkligen en liten oas i storstaden, särskilt om man har en badtokig 6-åring med sig.

Resan dit var också en upplevelse i sig. Vi åkte först skytrain och sen vattenbuss på Sen Saep canal. Kanalbussen var högljud, hade stressig av- och påstigning men var väldigt spännande, vi fick se en annan del av det lokala livet på vägen. Just denna sträckan gick genom de stora muslimska kvarteren i Bangkok.

DCIM100GOPROGOPR0696.JPG
Chit Lom.
flodbuss
Kanalbussen.
DCIM100GOPROGOPR0700.JPG
Food hall längst ner i The Mall Bangkapi.

Själva köpcentret var som köpcentrum är mest i Bangkok men med den skillnaden att det inte var några turister där. Förutom vi då. Det innebar även att inga skyltar var på engelska och att det var ganska svårt att göra sig förstådd.

Det gällde även när vi skulle betala inträde till själva vattenlandet. Efter en stunds förvirring så lyckades vi betala, hyra handdukar och åkringar att åka i forsen med. Vi fick även hyra badmössor som var obligatoriska att använda.

Vattenlandet har två vanliga vatttenrutchbanor, två forsar där en åker i ringar, simbanor för simträning, en längre bana med båtar (som dock var avstängd när vi var där), lazy river och två stora områden med plasklek och rutchbanor för mindre barn.

Tim och jag passade på att leka med GoPro-kameran i bassängerna, vi har gjort lite kul filmer, jag hojtar till när jag hunnit klippa ihop och publicerat dem.

fantasialagoon-vattenland2
Så här snygg är jag i hyrd badmössa.
DCIM100GOPROGOPR0713.JPG
Lazy river.
DCIM100GOPROGOPR0712.JPG
Vattenlandsselfie. Den fåniga bilden bjuder jag på.

För att ta sig till Fantasia Lagoon på The Mall i Bangkapi: Ta BTS skytrain till hållplatsen Chit Lom, gå norrut till Pratunam pier (antingen genom köpcentret World Plaza eller via den upphöjda gångvägen längs Ratchadamri Rd) och ta lilla flodbussen till hållplatsen The Mall (tar ca 30 min) och kostar 20 THB/person (ca 5 kr). Hållplatsen är precis utanför köpcentret. Vattenlandet ligger på våningen högst upp.

Tims film och vattenlandet och vägen dit:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s