En oväntad konstupplevelse

bacc1På väg hem från en lunch på stan råkade vi springa förbi BACC Bangkok Art and Culture Center. Vi hade först inte tänkt att gå in, vi var inte alls sugna på att kolla på konst men en stunds svalka lockade och det var gratis inträde. Ett par timmar senare var vi väldigt glada att vi råkat springa på detta ställe. Byggnaden såg inte mycket ut för världen utifrån, det var byggnadsställningar runt om, men insidan var desto bättre. Arkitekturen är en upplevelse i sig, nio våningar i en rund byggnad. Tyvärr har jag inga foton som gör byggnaden rättvisa.

bacc2

Det stora dragplåstret var en fotoutställning av Sebastião Salgado och hans bilder är verkligen fantastiska, vi gick omkring där en bra stund och till och med Tim var väldigt fascinerad av utställningen. Men den stora behållningen av besöket på BACC var en utställning av Erwin Wurm, The Philosophy of Instructions var titeln. I utställningen uppmanades besökarna själv att delta, i varje verk fanns instruktioner på vilket sätt. När vi var där var det bara vi och en stor skolklass i övre tonåren. Jag tror att vi fotograferade varandra lika mycket.

bacc3bacc4bacc6bacc5bacc7

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s