Matproblem och lösningen på dessa

hanoi-soppaHitills på resan har vi ätit jättegod mat men när vi kom till Hanoi fick vi lite problem. Dels så var det lite svårt att få tag i bra vegetarisk mat och dels så lyckades vi bara beställa rätt trist och smaklös mat. Det enda vi fastnade för var deras mackor, Banh Mi, som gick att få med stekt ägg i. På de billiga ställena kostade dessa bara 15000 dong (ca 6 kr).

hanoi-bahnmi
Bästa Banh Mi-stället där vi lyckades beställa mackor utan kött med lite hjälp av en kille som vi trodde var gäst men som sen visade sig vara pojkvän till tjejen som drev stället.

Men redan efter ett par dagar i Hanoi tröttnade vi helt på den vietnamesiska maten. Då blev Tripadvisor vår räddning, vi hittade en fantastiskt bra indisk restaurang bara ett par kvarter från vårt hotell, där spenderade vi två kvällar. Sen på en morgonpromenad i Hanoi Old Quarter med Tim upptäckte jag en veganrestaurang så den testade vi med. Äntligen lite grönsaker!

hanoi-veganrestaurang
På veganrestaurang: veggieburgare, lasagne och ”snigel”soppa.

Det som däremot var kanon i Hanoi var kaffet, vi testade en massa olika sorter och en kul nyhet för oss var äggkaffet. Det är en liten kopp riktigt starkt kaffe med en ”topping” ägg som är uppvispat med kondenserad mjölk. Riktigt gott faktiskt!

hanoi-aggkaffe
Äggkaffe och min nya favoritglass (grönt te).

Vi har hört att maten blir bättre ju längre söderut i Vietnam en kommer så vi hoppas på det!

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s